Encara que no ho sembli, preparar massa de pizza italiana a casa és bastant fàcil i queda molt millor. El bo de preparar pizza casolana és que podem omplir-la amb tot el que ens agradi i fer un plat a la nostra justa mesurada. La base de qualsevol pizza és la massa, ja que si aquesta queda bona, el resultat final és un èxit assegurat. En aquest article et descriurem com elaborar pas a pas una massa de pizza perfecta perquè puguis preparar un sopar ideal. T'animes?

Pots condimentar la pizza amb els ingredients que et vingui de gust

Massa de pizza casolana
Massa de pizza casolana / Font: Unsplash

Aquest és el pas a pas per fer la massa de la pizza com tot un/a professional:

1. En un bol o recipient agregar la farina i fer un buit al mig. Agregar l'aigua tèbia en el centre i agregar el llevat (fresca esmicolada o en pols). Després agregar una mica de sal i l'oli d'oliva.

2. A poc a poc comencem a remoure els ingredients amb les puntes dels dits (com fent pessics) des del centre. Lentament comencem a regirar tot els ingredients utilitzant els dits.

3. Seguim removent fins que tots els ingredients s'hagin barrejat i fins a obtenir una massa mal·leable i que es desenganxi fàcilment de les mans. Si és necessari agregar una mica més de farina (només si després de barrejar i pastar lleument no pots desprendre la massa de les mans).

4. Deixar reposar al mateix bol tapada (amb un drap) entre 30 minuts (si és estiu) a 1 hora (si és hivern) o fins i tot que dobli (o tripliqui) la seva mida.

5. Després del temps de repòs, destapar i amb l'ajuda de les mans pressionar lleument la massa per treure el gas de la fermentació.

Massa casolana
Massa casolana / Font: Unsplash

6. Enfarinar la superfície d'una taula, col·locar la massa sobre aquesta i dividir-la en 2, 3 o 4 porcions (depenent de la mida desitjada), pastar durant uns segons i donar-li forma de bola. Si no prepararàs totes les pizzes immediatament embolicar les boles de massa en una bossa per congelar o film plàstic per utilitzar un altre dia.

7. Amb la palma d'una mà estirar a poc a poc la pizza per donar la forma desitjada (circular, ovalada o rectangular). Tingues paciència i camina girant la massa sobre la superfície fins a aconseguir la mida i gruix desitjat. Es cuida que el moviment sigui uniforme per aconseguir un mateix gruix en tota la base de la pizza a les vores.

8. Col·locar la massa sobre una safata de forn per agregar els ingredients que més t'agradin i finalment enfornar-la.