Les creps són una de les delícies més llamineres de la gastronomia francesa. Versionades i popularitzades arreu del món, a Catalunya se solen preparar com a postres, en esmorzars i berenars o com a plat principal si es fan salades. Però per a fer les millors creps a casa has de tenir en compte els següents trucs. Tres detalls sense importància aparent que et permetran aconseguir un resultat perfecte. Gaudeix d'aquest plat amb el qual podràs treure el teu petit xef interior.

Fes la massa casolana

Com en tantes altres receptes, si la base es fa casolana, el resultat sempre acabarà sent millor. Un caldo, una beixamel o una salsa bolonyesa; cuinar l'element principal a casa des de zero et permet jugar molt més amb els sabors i les textures que si compres elements bàsics ja fets. Amb les creps passa el mateix. En molts supermercats venen massa de crep líquida preparada per coure, però una de les pegues més importants que té (a més del sabor) és que s'hi formen molts grumolls. Les parts líquides i sòlides de la massa no venen ben mesclades i la sedimentació de la part sòlida fa que s'acabi dipositant tot al fons del pot. Això crea grumolls indesitjats al resultat final que poden portar a deixar parts de la massa crua.

Aquest és el motiu pel qual les creperies professionals fan servir estris especials per repartir la massa per les seves planxes rodones

No et passis amb el foc

Un dels maldecaps que et pot portar la massa de supermercat és, precisament, deixar parts de la massa crua. Grumolls massa grans que no es couen bé i que fan que la crep tingui gust de farina tova. El que també seria un error, però, és coure massa o massa fort la crep al foc. Si puges la intensitat del foc o la deixes més estona del que tocaria, potser aconsegueixes coure aquestes parts més crues, però de segur que també cremaràs les més primes. Per aconseguir una cocció homogènia, el més important és repartir bé la massa per la paella de manera uniforme. Aquest és el motiu pel qual les creperies professionals fan servir estris especials per repartir la massa per les seves planxes rodones. A més, una cocció massa forta pot crear bombolles que deteriorin l'estructura i la consistència de la crep.

creps delicioses facils nomes tres passos pas000
Les creps són una manera senzilla i exquisida de gaudir a la cuina. / Foto: Cedida

Farceix en la mesura justa

Tant si fas servir xocolata desfeta, crema de cacau, pernil dolç i formatge o sobrassada amb mel, el farcit de la crep s'ha de fer en la mesura justa. Està clar que a cadascú li agradarà d'una manera o d'una altra, i si et ve de gust sucar la crep de xocolata fins que no te'n càpiga més, no serem nosaltres qui t'ho impedim. Però per aconseguir un sabor equilibrat i una textura perfecta per a menjar-te la crep de la manera més còmoda, convé farcir-la d'una manera determinada en funció de la manera com la pleguis. La manera més habitual és doblegar-la dos cops pel mig per menjar-te-la en forma de quart. El volum de farcit dependrà de la intensitat dels sabors, però omplir mitja crep sencera i després plegar-la com hem dit sol ser una manera equilibrada de fer que quedi genial.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!