El menjar arrebossat és sinònim d'èxit assegurat. La carn arrebossada sol ser el menjar preferit de la canalla, però aquesta tècnica culinària també es fa servir a les cuines més refinades del món. Sigui quin sigui el plat que preparis, la clau d'un bon arrebossat és la qualitat dels ingredients i l'execució de la recepta. T'expliquem alguns trucs que fan servir els cuiners per aconseguir un arrebossat perfecte.

🤫 L'ingredient secret que has de posar al pa ratllat per millorar el gust de la carn arrebossada
 

L'arrebossat ideal

El millor arrebossat és el que queda uniforme, amb el producte tendre per dins i una capa cruixent per fora. Per tant, per aconseguir la millor capa d'arrebossat possible, és important que no quedin grumolls. El cachopo és un dels plats arrebossats més famosos de tots, però des del Sant Jacob fins a les croquetes, passant pel tonkatsu, la verdura en tempura o l'schnitzel, aquests són alguns dels trucs que has de tenir en compte per aconseguir el millor resultat a la cuina de casa.

La clau d'un bon arrebossat és la qualitat dels ingredients i l'execució de la recepta

Mantenir la superfície seca

A l'hora de cuinar podem arrebossar pràcticament qualsevol aliment, des d'un peix fins a una fruita. No obstant això, el més habitual és arrebossar la carn, el peix o algunes verdures. Com que són aliments frescos, és important que a l'hora d'arrebossar la superfície estigui seca o no gaire humida. Si posem farina a una superfície amb un excés d'humitat, correm el risc que es formin grumolls i el procés d'arrebossat no sigui perfecte.

Tamisar la farina

Una altra de les claus és fer servir la farina en bon estat, sense aglutinar. Per aconseguir-ho és ideal tamisar la farina abans d'incorporar-la a l'aliment amb què estiguem cuinant. Un colador domèstic (com més fi, millor) és l'estri ideal per tamisar-la. L'aboquem tota i a base de petits cops al colador, la farina anirà caient sense aglomeracions ni grumolls.

No tamizar la harina puede dejar grumos en la masa / Foto: Unsplash
La farina és la base de l'arrebossat / Foto: Unsplash

Retirar l'excés de farina

Però tamisar la farina no ens assegura l'èxit. Abans de continuar amb la resta d'ingredients convé assegurar-se que la quantitat de farina és la justa i adequada. Per fer-ho, l'únic que hauràs de fer és sacsejar lleugerament el producte perquè la farina sobrant, la que no s'ha adherit a la carn, al peix o al que sigui que vulguis arrebossar, caigui.

Batre amb cullera

La farina no és l'únic ingredient amb truc. L'ou és l'aglutinador indispensable que fa que un arrebossat quedi consistent. Per batre'l, malgrat que es pot fer amb varetes o forquilles, sol ser millor fer servir una cullera. D'aquesta manera evitarem introduir aire a la mescla de clara i rovell i aconseguirem que no es formi espuma. Al cap i a la fi, l'espuma no deixen de ser grumolls d'aire, i els grumolls són precisament el que volem evitar.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!