Tots ens hem vist alguna vegada en aquesta tessitura: potineges tots els productes de la botiga, buscant els alvocats perfectament madurs. No només són boníssims, sinó que també estan plens dels greixos i nutrients saludables que necessites per mantenir el teu cos funcionant sense problemes i poder fer front a qualsevol carrera del teu entrenament, la teva sessió de pesos, o el que facis aquell dia. Sembla que no en pots trobar-ne ni un de madur. Però descartar el guacamole de la festa de demà no és una opció ja que quedaràs de la millor manera davant els teus convidats.

⚽ El restaurant italià preferit de la família Messi a Barcelona: Ristorante Capú

Alvocats
Alvocats / Font: Unsplash

Com fer madurar un alvocat

Com saber quan l'alvocat és madur

Han d'estar lleugerament tous en pressionar-los amb suavitat, sense taques fosques o esquerdes. Si són massa durs, és suficient amb deixar-los 1 o 2 dies fora de la nevera perquè madurin (no s'han de refrigerar fins que estiguin madurs). Una altra manera de saber si són madurs: removent la tija dura que té en un extrem, podem saber el grau de maduració de l'alvocat. Si en remoure aquest botonet dur es veu la carn groga, l'alvocat està en el seu punt, si es veu marró, és massa madur.

Una vegada madur, es pot conservar a la nevera, sencer, durant 1 setmana.

Maduració amb paper de diari

Per accelerar la maduració d'un alvocat podem embolicar-lo en paper de diari, i en uns quants dies haurà madurat com volem.

Maduració de l'alvocat amb fruites que emeten etilè

Si necessitem una maduració més ràpida podem, a més d'embolicar-los en paper de diari, fer-ho juntament amb pomes o plàtans. Aquestes fruites emeten etilè, una substància que accelera el procés de maduració de l'alvocat.

Alvocat Madur
Alvocat Madur / Font: Unsplash

Madurar un alvocat de forma immediata

Però ens posem en el cas més extrem, que necessitem un alvocat per a la nostra recepta de forma immediata, i no podem esperar ni un sol dia. Llavors només queda l'opció que t'expliquem a continuació:

  1. Per a aquesta tècnica no s'ha d'obrir l'alvocat (simplement tocant-lo sabràs que no és madur si al tacte és dur).
  2. Amb la punta d'un ganivet realitzem uns petits talls superficials sobre la pell de l'alvocat. Amb això afavorim la producció d'etilè, fonamental per accelerar el procés de maduració.
  3. Preescalfem el forn a 150ºC. Emboliquem els alvocats en paper d'alumini i els posem a la safata del forn durant 5-10 minuts, depenent del grau de maduresa de l'alvocat.
  4. Apaguem el forn i el deixem reposar dins durant cinc minuts més. Després el deixem reposar a temperatura ambient i, una vegada es refredi, l'introduïm al frigorífic.