La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com clavar la truita francesa perquè quedi al punt perfecte.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com clavar la truita francesa

Per fer la truita necessitaràs: 3 ous, sal i mantega. Ingredients bàsics i senzills per a una recepta bàsica, senzilla, però que té el seu truc. Amb una cullera, bat els ous amb la sal. Posa una paella al foc, amb una intensitat tirant a forta. Desfés-hi la mantega i aboca-hi els ous. Un cop dins, remena la paella amb una mà i els ous amb l'altra, amb l'ajuda d'una cullera. Mantingues el procés durant una estona perquè els ous comencin a quallar lleugerament, que agafin una textura de mousse.  Embolica de dins a fora, també les cantonades de la truita. Aboca cap a fora i fes uns copets per aconseguir que la part de fora vulgui entrar cap a dins.

Truita a la francesa Ada Parellada
Aquest és l'aspecte que ha de tenir la truita a la francesa ben feta. / Foto: R.S

La clau de l'autèntica truita francesa és la melositat de l'interior. Evidentment, ets lliure d'afegir els ingredients que vulguis al plat, però el més important de la recepta original és la tècnica, la part més complicada d'una preparació aparentment senzilla

Amb l'ajuda d'una forquilla, és moment de girar la truita. Coordina molt bé el moviment de canell de la mà que aguanta la paella i l'acompanyament amb la forquilla que has de fer amb l'altra. És el moment clau i més delicat de la truita; no et posis nerviós, simplement flueix amb la paella. Deixa-la uns segons i torna-la a girar, fent el mateix moviment. Uns segons més i posa-la a la vora de la paella per servir-la girada al plat on te la mengis. És important que la truita no quedi crua, sinó que quedi cuita i cremosa per dins. La clau de l'autèntica truita francesa és la melositat de l'interior. Evidentment, ets lliure d'afegir els ingredients que vulguis al plat, però el més important de la recepta original és la tècnica, la part més complicada d'una preparació aparentment senzilla.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!