El dia mundial de la poma és una jornada que pretén homenatjar una de les fruites més populars i versàtils del món. Aquesta festivitat no només destaca les qualitats nutritives de la poma, sinó també la seva increïble diversitat i les múltiples maneres en què pot ser utilitzada a la cuina.

Varietats de poma: una per a cada gust

La poma és una fruita amb una gran quantitat de varietats, cada una amb el seu sabor, textura i ús particular. A escala mundial, existeixen milers de tipus de pomes, cadascuna adaptada a diferents condicions climàtiques i gustos.

Entre les més conegudes, trobem la Golden Delicious, de color groc brillant i sabor dolç, perfecta per menjar fresca. D'altra banda, la Granny Smith, de color verd intens i amb un toc àcid, és ideal per cuinar o afegir a amanides. La Fuji, originària del Japó, es distingeix per la seva dolçor i textura cruixent, mentre que la Reineta destaca pel seu sabor àcid i la seva consistència farinosa, convertint-la en l'opció ideal per a la preparació de compotes i pastissos.

Gràcies al seu alt contingut en aigua, també és ideal per mantenir-se hidratat

La versatilitat de la poma és tal que es pot incloure en una gran varietat de receptes, tant dolces com salades. Un dels plats més tradicionals és la tarta Tatin, una variant de pastís de poma invertit que es caramel·litza en mantega i sucre, oferint un resultat deliciós i elegant. També són molt populars els bunyols de poma, una recepta típica de molts racons del món, especialment en festes locals. Es tracta de trossos de poma arrebossats i fregits que es poden gaudir com a postres o berenar, sovint acabats amb sucre de canyella.

Poma ingredients La Gourmeteria / Foto: Unsplash
La poma és un ingredient molt versàtil / Foto: Unsplash

En el terreny salat, la poma juga un paper important en plats com el pollastre rostit amb poma i cebes, on la fruita aporta un toc dolç que equilibra el sabor del pollastre. A les amanides, la poma combina perfectament amb ingredients com el formatge blau, nous i espinacs, afegint una nota refrescant i cruixent.

Propietats saludables

A més del seu sabor i versatilitat, la poma és reconeguda pels seus beneficis per a la salut. És rica en fibra, especialment a la pell, i conté antioxidants que contribueixen a la salut cardiovascular i a la reducció del colesterol. Gràcies al seu alt contingut en aigua, també és ideal per mantenir-se hidratat. El Dia Mundial de la Poma és, doncs, una oportunitat perfecta per gaudir d'aquesta fruita en totes les seves formes i recordar la seva importància en la nostra alimentació diària.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!