Fa més de 140 anys, el 1884, els Yzaguirre van posar a la venda el seu vermut, des de Reus a tota Europa. Un vermut fet amb més de vuitanta tipus d’herbes arribades de diferents zones d’Àsia i del Mediterrani.
Els germans Salla Solé, actuals propietaris de les bodegues, van arribar a Reus el 1975 des de Lleida. Família de productors de vi van decidir incorporar Yzaguirre a l’empresa familiar amb la mateixa formula i, fins i tot, la mateixa caldera que havia marcat l’inici d’una història d’èxit. Tot, per seguir el·laborant el vermut amb la mateixa passió que el primer dia.
Actualment, a Yzaguirre fabriquen nou tipus de vermuts: blanc, vermell, rosé, de reserva, especials per a cocteleria o amb tocs cítrics. La clau són l’extracte d’herbes capturades a les calderes dels seus cellers, que es guarda durant un any i es va extraient per rotació per què vagi agafant gust.
Amb tot, Yzaguirre ha aconseguit capgirar el món dels vemuts sense perdre l’essència de tot allò que els fa únics. Si vols descobrir aquesta història d’èxit i arrels familiars, no et perdis el següent vídeo!