Anar de tapes i beure vi és un dels costums més característics de la nostra cultura. Tanmateix, cada aperitiu ha de combinar amb el maridatge del vi adequat i no sempre és fàcil trobar aquest punt just. Convé saber què és millor per a cada ocasió, encara que després beguis el que et vingui més de gust. Aquests són els maridatges ideals per prendre amb les tapes més populars de casa nostra.

El vi perfecte per acompanyar cada tapa

  1. Comencem per un dels vins més estesos: el vi negre. Si volem assaborir al màxim cada tapa i cada copa d'aquest vi hem de saber que com més vell és un vi, més s'intensifica el sabor a fusta; en canvi, com més jove sigui, més afruitat serà el sabor del vi que demanis. En el cas de vins negres vells podem optar per tapes amb carns vermelles, pernil o formatges amb sabors contundents que donaran volum a cada mos i l'acabaran de complementar.
  2. En el cas dels vins blancs i rosats podem elegir-los perfectament amb una de les tapes més populars i un reclam universal: la truita de patata. Un vi de criança lleugera amb alguna nota afruitada és la combinació perfecta per degustar amb aquesta creació tan típica que solem trobar en la majoria de negocis hotelers en tota la geografia de la península. Aquelles tapes que incorporin carns blanques i més suaus com el pollastre o el gall d'indi combinen molt bé amb aquest tipus de vins. És cert que són tapes menys populars, però és una altra opció a tenir en compte.
  3. Els vins escumosos mariden perfectament amb croquetes, canapès o mariscos i els rosats poden anar molt bé amb tapes fetes a base d'arròs o pasta, fins i tot amb una mica de sushi si ets un devorador de plats japonesos.
  4. Els vins fins o els manzanilla se solen associar amb tapes que són fregides, en salaó o adobats, com poden ser uns cogombres picants.
Vi
Vi / Font: Unsplash

Anar de tapes i beure vi és un dels costums més característics de la nostra cultura

No obstant això, com diem sempre a La Gourmeteria, l'univers del vi i del menjar té cabuda per a tota mena de paladars, per la qual cosa això són tan sols les nostres recomanacions subjectives. Cada persona ha de guiar-se sempre pels seus gustos personals i triar la tapa que millor li sàpiga amb cada tipus de vi. I és que les tapes són unes creacions alimentàries amb sabors i ingredients molt particulars i amb característiques molt diferents segons el lloc geogràfic en el qual ens trobem. A més, estan en constant evolució, i algunes de les tapes que avui ni tan sols coneixem, potser seran populars en qüestió de dos o tres anys.

L'important és poder degustar grans vins i tapes en bona companyia i continuar amb aquesta tradició tan arrelada de la qual gaudim tant. Així que la resposta és que sí, el vi, per molt que passin els anys, continua sent un aliat perfecte a l'hora d'acompanyar les teves tapes preferides.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!