Recaredo es converteix en el primer celler de vi escumós de tot l’estat en assolir els 100 punts de la prestigiosa publicació Robert Parker Wine Advocate. Es tracta d'una de les publicacions sobre vi més importants del món i una de les capçaleres especialitzades de més prestigi internacional. L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 de Recaredo és el vi que ha assolit la puntuació.

Un vi de rècord

L'escumós es tracta d'un Corpinnat que sortirà al mercat en els pròxims mesos i que s'ha convertit en el primer vi escumós de tot l'estat en aconseguir els 100 punts a la Robert Parker Wine Advocate. Fins ara només hi havia 9 cellers de Champagne que havien obtingut una puntuació igual. Es tracta de Salon, Bollinger, Louis Roederer, Krug, Jacques Selosse, Ulysse Collin, Cédric Bouchard, Egly-Ouriet i Philipponnat.

"És el millor vi escumós de l'estat. En nas és complex i subtil i presenta una gran quantitat d’aromes on es fa present el contacte prolongat amb les mares"

L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 estarà disponible al mercat d'aqui a un temps, però serà una edició molt exclusiva i limitada. Es tracta d'un vi escumós criat en ampolla durant 264 mesos, és a dir, 22 anys, i només se n'hi ha 150 ampolles, totes elles numerades.

En paraules de Luis Gutiérrez, tastador oficial de Robert Parker Wine Advocate, L’Enoteca Turó d’en Mota 2001 "és el millor vi escumós de l'estat. En nas és complex i subtil i presenta una gran quantitat d’aromes on es fa present el contacte prolongat amb les mares. Així mateix, presenta unes bombolles molt fines que li aporten textura i frescor i té una increïble complexitat i elegància".

Qualitat excel·lent

Malgrat que és el primer vi de l'estat en assolir els 100 punts, no és la primera vegada que Recaredo aconsegueix un escumós amb una puntuació excel·lent. l’Enoteca Turó d’en Mota 2004 (97-99 punts); Turó d’en Mota 2008 (97 punts); l’Enoteca Turó d’en Mota 1999 (97 punts) o Turó d’en Mota 2009 (96 punts) en són alguns exemples. Tots ells vins elaborats amb raïm del Turó d'en Mota i seguint els processos de qualitat que donen com a resultat escumosos de gran nivell.

L'any 1924 va iniciar-se al món de l'elaboració del vi escumós de la mà de Josep Mata Capellades, i cent anys després, el celler de Sant Sadurní d'Anoia ha arribat al punt més àlgid

Recaredo, a més, es converteix enguany en celler centenari. L'any 1924 va iniciar-se al món de l'elaboració del vi escumós de la mà de Josep Mata Capellades, i cent anys després, el celler de Sant Sadurní d'Anoia ha arribat al punt més àlgid fins al moment de la seva llarga trajectòria elaborant escumosos de qualitat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!