La Generalitat de Catalunya ha reconegut la trajectòria de la xef Carme Ruscalleda amb el premi Bite honory award. El Govern ha destacat la figura de la cuinera com un referent indiscutible de l'alta cuina catalana i internacional en la Gala Nacional de l'Enoturisme i la Gastronomia, celebrada aquest dilluns al vespre al Teatre Nacional de Catalunya i presidida pel president en funcions, Pere Aragonès. Ruscalleda va convertir-se en la primera xef catalana en aconseguir tres estrelles Michelin, un reconeixement més que merescut després d'anys d'esforç, dedicació i talent. Aquesta és la segona edició dels premis Bite i Mos, una iniciativa del Departament d'Empresa i Treball que té per objectiu distingir el paper dels creadors de continguts digitals enogastronòmics en el foment d'aquest tipus de turisme i, alhora, posar en valor Catalunya com a destinació enogastronòmica de referència mundial. L'acció s'emmarca dins el projecte Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Josep Roca, Matt Goulding i Trinitat Gilbert, alguns dels guardonats
A la categoria Bite també ha estat guardonada la lituana Aistė Misevičiūtė amb el premi Best foodie que distingeix a la persona que desenvolupa el millor contingut mundial en l’àmbit enogastronòmic. El guardó Best winefluencer ha estat atorgat a Josep Roca, per ser considerada la persona més influent mundialment en l’àmbit de la creació de continguts enològics, i el nord-americà Matt Goulding ha estat distingit amb el premi Best food traveller per la creació de continguts gastronòmics relacionats amb viatges.
En l'altra de les categories, la Mos, que té en compte l'àmbit nacional, ha estat premiada la periodista Trinitat Gilbert com a Millor ambaixadora en ser considerada la millor creadora de contingut de la gastronomia catalana. El premi a Millor prescriptor de la cuina catalana se l'ha endut Paco Solé, per la seva divulgació de la gastronomia catalana en els mitjans digitals, i Lluís Tolosa ha estat guardonat amb el premi a Millor prescriptor del vi. A més, l'entitat Dones del vi ha estat distingida amb el premi a Millor col·lectiu per ser l’agrupació amb millor presència digital relacionada amb l’enogastronomia del país.
A l’acte també hi han assistit els consellers d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, i de Drets Socials, Carles Campuzano, així com el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, i la directora general de Turisme, Marta Domènech.