Ja ens trobem de ple en aquella època anual en la qual els divendres i diumenges s'omplen de cotxes les carreteres principals de Catalunya que es dirigeixen al nord del país. Girona? No, la capital de província sempre és un reclam turístic, però la Cerdanya, la Vall d'Aran i, en definitiva, els punts nòrdics i pirinencs del país català són els pols d'atracció més potents durant els mesos hivernals. Ara bé, en aquesta odissea i obsessió per aquesta semàntica de la "carretera i manta (i esquís)", hi ha la possibilitat de desviar-se uns quilòmetres a l'est del país fins a arribar a Peratallada.

La Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, es deixa portar pel romanticisme d'una petita vila catalana que no assoleix els 1.000 habitants per passar-hi unes hores i enamorar-se de la gastronomia dels petits pobles gironins. I és que no calen grans municipis ni capitals de renom per topar amb establiments de pel·lícula i una gastronomia excel·lent! A continuació, dos restaurants de Peratallada sensacionals! Fes play al vídeo i deixa't endur per la passió de la Foodlovers i els plats màgics que pots tastar.


2 restaurants de Peratallada que has de conèixer

Restaurant Cala Nena

En el bell mig de l'Empordà, just a Peratallada, un poble màgic i ple d'encant trobaràs aquesta caleta d'interior, envoltada de pedres centenàries, però amb un ambient calmat i relaxant. Aquest lloc es diu Restaurant Cala Nena, un restaurant que des de 2016 ofereix una carta elaborada amb productes frescs treballats amb amor. La filosofia és el benestar, que s'aconsegueix amb plats que enamoren i un servei atent, tota una combinació per oferir una gran experiència. Les temporades també els visiten, brindant-los productes amb els quals preparen plats màgics, oferint aquesta varietat que encanta a tots els paladars.

Peratallada Restaurants (1)
Patata amb mantega fumada, ou pouché, trompetes de la mort i calamars saltats / Foto: Raquel Sánchez

🍴 El plat destacat: Patata amb mantega fumada, ou pouché, trompetes de la mort i calamars saltats amb all i julivert - 18 euros

📍 Plaça de les Voltes, 11, Peratallada

L'Eixida Restaurant Gastronòmic

La proposta de L'Eixida Restaurant Gastronòmic és la cuina 'Glocal', del xef Adrià Rubio. Aquesta es basa en l'equilibri de sabor entre productes locals i de qualitat, amb matisos d'altres cultures del món. El restaurant està situat en un entorn idíl·lic d'aquest poble interior de la Costa Brava, i compta amb una terrassa exterior, cuina oberta i sala privada, per a celebracions especials. La seva cuina 'glocal' en la seva màxima esplendor, busca l'equilibri entre productes de proximitat i elaboracions típiques d'altres cultures del món. Aconsellen tenir la ment oberta per gaudir d'una experiència gastronòmica d'èxit.

Peratallada Restaurants (2)
Curri verd de galta de tonyina balfegó amb vegetals i coco / Foto: Raquel Sánchez

🍴 El plat destacat: Curri verd de galta de tonyina balfegó amb vegetals i coco - 29 euros

📍 C/ del Form, 4, Peratallada