Un restaurant es gaudeix amb tots els sentits. Des de l'impacte visual del restaurant i l'entorn fins al servei, passant pels plats que et posen a taula. Els 3 restaurants de Barcelona que ens porta en aquesta ocasió la Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, són la cua de bou desossada amb parmentier de patata, foie i anguila amb gelée d'Òporto i el seu brioix, i pebrots del piquillo farcits de txangurro i bisque de marisc. Quina bona pinta, oi? Feu play i feu gana, gourmeters!
Bar Lorenzo
El Bar Lorenzo és un gastrobar ubicat a la zona alta de la ciutat, entre Sarrià, les Tres Torres i la Bonanova. És un restaurant petit, chic i de proximitat. Un establiment que ofereix un servei informal, però atent i professional. L'interiorisme està cuidat fins al detall més petit i amb la voluntat de recordar els mítics locals barcelonins dels anys 70. De dia, trobaràs un lloc amable i serè, en un ambient agradable de barri Upper Diagonal. De nit, sorgeix la diversió, les converses entre taules i, per descomptat, les ganes de gaudir d'una divertida vetllada.
A més, gaudeixen d'una terrassa durant tot l'any. A l'hivern suavitzen la frescor del clima amb climatització. Un consell: reserva taula, especialment els mesos de sol, si vols dinar o sopar a la terrassa. El producte que ofereixen és fresc i de qualitat dels proveïdors locals, nacionals i també dels països veïns europeus. La carta està equilibrada i és variada, tant que et serà difícil triar. Així i tot, sempre tenen boníssims suggeriments de temporada com els pèsols mida llàgrima, tòfona negra a l'hivern, bolets a la tardor o el marisc del Cantàbric.
🍴 20,00 € (Preu del plat)
📍 Pg. de la Bonanova, 105-107
Nectari
El restaurant Nectari, nom inspirat en el nèctar de les flors pel seu exquisit sabor, olor i color, presenta una cuina basada en el producte de temporada de primera qualitat, tractat sempre de manera virtuosa pel xef Jordi Esteve. La carta es modifica estacionalment i està subjecta als capricis de la terra, sent aquest un dels principals segells d'identitat. Nectari és sinònim d'una cuina mediterrània i un toc innovador que sorprèn per les seves propostes noves. Receptes de sempre que gràcies a noves tècniques que implementa Esteve, adquireixen textures diferents fent un gir a la recepta tradicional i deixen sorpresos els comensals.
Tots els plats s'elaboren als fogons de Nectari amb productes locals de temporada, incorporant ocasionalment ingredients únics i singulars de fora per donar aquestes sorprenents pinzellades orientals tan característiques, com la Mà de Buda (cítric de procedència sud-americana) o matèria primera portada des del Japó.
🍴 25,00 € (Preu del plat)
📍 C/ de València, 28
Abasolo Etxea
El clàssic bar de pintxos i restaurant de graella basca Abasolo Etxea, a Sant Gervasi, ha reobert amb nova gestió i xef per actualitzar una oferta que va triomfar les últimes dècades del segle passat. La seva cua de bou, les seves tripes, el seu lluç o les seves pochas al menjador interior, i el seu pintxo de truita, el bacallà Orly o les seves patates “de luxe” a la barra, presideixen una carta que compta amb assessorament estrella.
La segona vida d'un clàssic de la zona alta, un dels primers temples de gastronomia basca a Barcelona que reviu ara amb nova gerència i noves mans als fogons. Torna Abasolo Etxea amb la seva barra de pintxos i el seu menjador gastronòmic per a delit de nostàlgics, per demostrar en plena era d'Instagram que no tot són tiraditos, sushi i bonics emplatats.
🍴 14,1 € (Preu del plat)
📍 C/ de Marià Cubí, 190