"A Aigua-Xel·lida hi havia l’Hermós, i a Fornells en Rata; a Sa Riera, Florià Pi pescava i caçava amb un aire de patriarca. A cada cala hi havia un amic amb casa parada, l’escopeta darrera la porta i un bot o una barca arran d’aigua. A dins de la solitud hivernal i llunyana de les cales de Begur aquests homes delicats i ferotges feien una vida antiga, plena de calma. Cuinaven com els àngels i feien uns sofregits delicats. Tenien enginys a la mà, els sentits desperts, sentien créixer l’herba, dormien amb un ull obert. No hi ha altra cultura que aquesta, en aquest món".

Ja és un clàssic que els Kilòmetre 0 s'obrin amb una cita de Josep Pla. I és d'habitud, també, que les descobertes de Sònia Carmona ens facin aixecar el telèfon i fer una reserva en un (o en tres) dels restaurants que ens recomana aquesta setmana.

Feu play i feu gana, gourmeters!

 

Taverna Son Molas

La Taverna Son Molas és un restaurant ubicat a dos minuts del centre històric que ofereix als seus comensals unes vistes úniques del Castell de Begur. La seva cuina, de la mà del xef Carlos Valés, es caracteritza per ser creativa i d'autor, amb una carta variada i plats que ofereixen creacions úniques inspirades en plats de tot el món. La carta s'actualitza cada temporada, alhora que conserva propostes ja clàssiques del restaurant. L'espai compta amb una gran i renovada terrassa exterior, ideal per a sopars a la fresca.

Xai amb hummus de carxofes i orellanes / Foto: M.O.

🍽️ 18 euros (preu plat)

📍 Carrer Camí del Mar 16

Restaurant Carbó

Al centre de la ciutat trobem el Restaurant Carbó, una antiga casa indiana de 1872 que conserva la decoració de l'època en els seus menjadors, repartits entre dues plantes. Especialitzats en arrossos i carns, a la carta del restaurant destaquen els productes de temporada i de proximitat com l'arròs de Pals o la gamba de Palamós. La seva carta de vins és imperdible, amb bones referències de l'Empordà, però també d'altres territoris.

Steak tartar d’angus d’Argentina / Foto: M.O.

🍽️ 17 euros (preu plat)

📍 Carrer Ventura Sabater 1

Hostal Sa Tuna

Hostal Sa Tuna és un restaurant on el paisatge i la gastronomia mediterrània van agafats de la mà. Amb productes locals i de proximitat, a Sa Tuna ofereixen peix fresc i marisc directes del cap de Begur, tapes perfectament pensades per fer esclatar el teu paladar. L'especialitat de la casa, però, són els arrossos, i en especial l'arròs del senyoret. També compten amb plats aptes per a celíacs i per a vegetarians.

Ceviche de vieira i escamarlà amb pinya a la brasa i poma verda / Foto: M.O.

🍽️ 22 euros (preu plat)

📍 Passeig de l’Àncora 14