Com va dir l’escriptora Montserrat Roig “Blanes és una vila farcida d’història". Roig no va ser l'única escriptora del país fascinada per aquest racó de Catalunya: Josep Maria de Sagarra, Joan Maragall o Ferran Agulló també s'hi van enamorar, com s'hi va enamorar Roberto Bolaño. Els següents en enamorar-vos, però, sereu tots i totes vosaltres: només cal que feu play al nou vídeo de la Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, per caure rendits als encants (gastronòmics) d'aquesta vil·la gironina.

Som-hi, gourmeters!

 

 

Sa Lola

Sa Lola va obrir les portes el 2012, amb el xef Rafa aportant la seva gran experiència adquirida en prestigiosos restaurants d'aquí i d'altres indrets del món. El restaurant ofereix una cuina innovadora i saborosa amb plats basats en ingredients frescos, amb especialitats que inclouen l'anxova al pesto, el filipino de foie o el hot dog de costella ibèrica. Sa Lola compta, a més, amb una àmplia selecció de vins per maridar i gaudir de les seves creacions culinàries.

Tapeta de queixalada / Foto: R.S.

🍽️ 3,50 euros (preu del plat)

📍 Passeig Pau Casals 59

Com va dir Montserrat Roig “Blanes és una vila farcida d’història"

Cal Mut

Cal Mut és un restaurant de producte elaborat majoritàriament a la brasa. El nom del local és en honor al besavi d'en Harry, xef i propietari, i d'en Mark, soci i germà d'en Harry, un home mut a qui se li atribuïa el malnom del Mut de Blanes. En Harry s'ha format a les millors cuines de Catalunya, i després de molts anys va decidir tornar a Blanes per posar-se al capdavant d'aquesta restaurant, de la vermuteria El Gamberro, i de La Rostisseria; tots tres establiments els podeu trobar a la Plaça Mare de Déu del Vilar.

Ostra a la brasa amb aigua de Lourdes / Foto: R.S.

🍽️ 7 euros (preu del plat)

📍 Plaça Mare de Déu del Vilar 2-3

🍽️ 3 restaurants a la Costa Brava amb unes vistes realment prodigioses

 
Akuma Sushi

Akuma Sushi va néixer el 2017 a través d'una il·lusió: la d'encetar un projecte personal alhora que es donava resposta a una demanda gastronòmica molt necessària a Blanes, i que passava per oferir cuina japonesa de qualitat fusionada amb la gastronomia mediterrània. Amb aquesta idea al cap, l'equip de l'Akuma Sushi va començar a treballar plat a plat, cuidant cada detall per aconseguir que la clientela visqui una experiència inoblidable i única.

Akuma Role (Cúpula de fum) / Foto: R.S.

🍽️ 17,50 euros (preu del plat)

📍 Plaça de Catalunya 13

Caureu rendits als encants (gastronòmics) d'aquesta vil·la gironina