Molts cops pensem alternatives per fugir de Barcelona i apostem per indrets com Roses, Cadaqués o Salou, entre d'altres. Totes aquestes localitats, costaneres, per cert, es troben tan o més massificades que la capital catalana. D'aquesta manera, doncs, cal buscar alternatives ben sucoses. La Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, hi ha posat remei i s'ha desplaçat fins a la vila de Camprodon per descobrir 3 restaurants espectaculars i tastar els millors plats.

Feu play i feu gana, gourmeters!

 

Mític

Com els colors dels arbres i les estacions anuals, la cuina del restaurant Mític és un espai que canvia amb el ritme dels mesos i el paisatge que l'envolta. És una cuina autèntica i tradicional amb tocs contemporanis. Un exemple d'això serien els canelons de cua de bou amb salsa idiazabal. El ragoût de cua de toro o el ravioli de vieira són altres destacats de la carta i del menú degustació. Ara bé, un restaurant sublim no ho és només per la gastronomia. Requereix d'altres imputs, espontanis i inesperats, que esquitxin d'il·lusió els comensals. I el Mític ho compleix a la perfecció amb unes vistes sensacionals i... Mítiques.

Canelons de cua de bou amb salsa idiazabal / Foto: La Gourmeteria

🍽️ 22,80 euros (preu del plat)

📍 Urbanització Font-rubí

The Fabula

El restaurant The Fabula forma part de l'Hotel Mas de Xaxas, una antiga casa d'estiueig de finals del segle XIII. Està format per un equip jove i professional amb el xef Víctor Garriga al capdavant. Les seves elaboracions són originals i innovadores. Cuina mediterrània amb matisos de tot el món, conservant sempre la base tradicional. Coccions de llarga durada, sense presses i amb un producte local de primeríssima qualitat. Destaquen els arrossos i fideuades com a plat estrella.

Arròs de muntanya amb carn de la vall, làmines de mitjana de vedella i salsa romesco / Foto: La Gourmeteria

El plat que s'aprecia a la imatge superior és l'arròs de muntanya amb carn de la vall, làmines de mitjana de vedella i salsa romesco. Una veritable exquisidesa. Però també cal ressaltar les carns madurades, fondues de formatges suïssos, tapes diferents (makis cruixents de pollastre a la catalana, gambes amb panko i salsa thai de coco i mango) per compartir són només un exemple de les delicioses elaboracions que se'n poden gaudir. El personal et fa sentir com si estiguessis a casa teva. L'entorn, a la vora del riu Ritort amb les muntanyes de Sant Antoni i el passeig de la Font Nova com a teló principal se sumen a l'excel·lent àpat i fan que l'experiència sigui 'The Fabula'!

🍽️ 26 euros (preu del plat)

📍 Carrer Freixenet, 30

El Pont 9

El camí dels propietaris del restaurant El Pont 9 comença de ben petits a la Fonda dels pares. És allà on s'empelten d'una cuina senzilla, sense grans complicacions on l'únic que es necessita és temps i amor per la cuina. És amb aquest amor, transmès per la seva mare que ells segueixen el seu camí a El Pont 9 oferint una cuina amb aires més innovadors, però mantenint les arrels d'aquella cuina que els ha marcat per sempre. Miren al seu voltant, on pagesos i productors ofereixen productes que tracten amb la màxima sensibilitat per fer arribar al comensal una cuina amb sentiment.

L'espatlla de xai ecològica del Ripollès a temperatura suau / Foto: La Gourmeteria

Tot i que la tradició sobrevoli el restaurant, els aires moderns s'han apoderat del Pont 9 amb plats com els raviolis de patata amb botifarra esparracada, la cua de vedella ecològica o l'espatlla de xai ecològica del Ripollès a temperatura suau amb suc de rostit, escuma de formatge d'ovella i crema de patata que han esdevingut clàssics de la carta. Ara bé, sempre els agrada oferir noves receptes fent una mirada enrere. És el cas dels actuals calamars farcits, o les patates farcides de carn de poltres. Plats clàssics que per emocionar els comensals i, per què no, a ells mateixos.

🍽️ 21,95 euros (preu del plat)

📍 Camí de la Cerdanya, 1