A El meu país, Josep Pla defensava que l'Empordanet calia fitar-ho des del Pedró de Pals, per apreciar el contrast entre la platja i les illes Medes amb el massís del Montgrí i el verd del bosc. "Tot això formant una gran cassola de forma viva", escriu, "crea un conjunt d’una gran bellesa”. Després d'admirar tot aquest espectacle, però, cal omplir la panxa amb les menges més delicioses, i qui millor que la Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, per descobrir-nos els plats i els restaurants més espectaculars d'aquesta vila del Baix Empordà.
Feu play i feu gana, gourmeters!
Es Portal Restaurant
El restaurant d'Es Portal es divideix en dues zones: un menjador de vidre, el Mar Roig, a on es pot gaudir d’un àpat rodejat del més pur entorn natural empordanès; i un segon menjador, aquest interior, amb parets de pedra. La seva carta, i sobretot els seus menús degustació, són un recull de la identitat més emblemàtica de l’Empordà, amb arrossos de les varietats conreades a Pals, peix de les millors llotges de la Costa Brava i carns i altres productes de qualitat del territori. Cuina de mercat empordanesa, actualitzada, basada en producte del territori tractat amb delicadesa i coneixement, amb el punt just d'innovació i creativitat.
🍽️ 27,50€ (preu del plat)
📍 Carr. de Pals a Torroella de Montgrí, 17
La Pahissa del Mas
Pahissa del Mas és ubicat al bell mig dels arrossars de Pals, en una antiga masia catalana, l’antiga pahissa del mas Pou de Pals, datat del 1352. La família Pericay n’és propietària, d'aquesta masia restaurada, des de fa set generacions. El matrimoni format per en Jordi Vallespi i la Rosa Maria Pericay, xef amb una llarga trajectòria culinària i cap de sala respectivament, dirigeixen un restaurant de cuina d’autor amb toc empordanès, on destaquen el producte de proximitat i amb cultiu propi d’arròs.
🍽️ 27,10€ (preu del plat)
📍 Barri Molinet, 16
Restaurant Vicus
L’hivern del 2010, tres amics van decidir a tornar a l’Empordà i per iniciar un nou projecte, el Vicus. Des de la sala, l’Elisabet i en Gerard volen transmetre la seva passió i respecte per la gastronomia, amb un estil de servei sobri, però alhora proper. Cuidant al màxim tots els detalls, desitgen que l’experiència de fer un àpat al Vicus sigui única i singular. El xef, Damià Rafecas, ofereix una cuina d’autor basada en l’actualització de receptes tradicionals, en la que es prioritza el producte de temporada, pròxim i de qualitat. Rafecas s’ha format, entre d’altres, als restaurants ABaC, Sant Pau, L’Esguard, El Racó d’en Freixa i La Cuina de Can Pipes.
🍽️ 25,50€ (preu del plat)
📍 Carrer Enginyer Algarra, 51