Hola hola gourmeters! No em jutgeu, que soc de la Seu d'Urgell, soc del Pirineu, i m'encanta un bon esmorzar de forquilla clàssic, però des de fa molts anys també soc una mica barcelonina i he anat adoptant alguns costums una mica més refinats de ciutat. Avui m'acompanyeu a menjar uns ous remenats tan cremosos i uns dolços tan addictius que sé que us convenceré per adoptar aquesta nova tradició que us explicaré. Ens posem en context: són les 11 del matí, no has esmorzat perquè t'has llevat tard, és massa aviat per fer l'aperitiu, i ja no cal dir que és exageradament d'hora per dinar, què podem menjar? Quin àpat correspon a aquesta hora? Doncs el brunch!


El brunch és un àpat que es fa entre l'esmorzar i el dinar (la paraula és una combinació de 'breakfast', esmorzar en anglès, i 'lunch', dinar) i que molta gent queda per fer els diumenges, per allò que dèiem que et lleves més tard de l'habitual. No us mentiré dient que us porto a descobrir un nou local de brunch perquè anem al que ja és un clàssic del brunch a la capital catalana: el Brunch&Cake. Aquesta cadena és una de les pioneres del concepte a Barcelona i, recentment, ha obert les portes del seu setè establiment a la ciutat. Ubicat al número 54 de Via Laietana, el nou Brunc&Cake segueix la mateixa estètica i filosofia que la resta de restaurants de la companyia; locals preciosos, on et voldries fer una foto a cada racó i sota el lema 'In Grandmothers we trust', 'En les Àvies, hi confiem'.

Uns ous remenats extremadament cremosos

Ens deixarem assessorar perquè llegint la carta costa decidir-se, tot té massa bona pinta. Com que es tracta d'una barreja entre esmorzar i dinar hi trobarem molts plats amb ou, alvocat, formatge, salmó fumat, i dolços típics americans com les creps americanes (més conegudes com a 'pancakes') o les 'french toasts' (un estil de torradeta de Santa Teresa, per entendre'ns). Nosaltres començarem amb uns ous remenats a la carbonara, que estan tan bons com la pinta que et ve al cap quan et diuen el nom del plat. Els ous, extremadament cremosos, van acompanyats d'un croissant i estan fets amb una suau crema de trufa, xampinyons, bacó i parmesà. Què pot sortir malament quan canvies una torrada de pa per un croissant? Ja us ho anticipo: res.

Ous remenats a la carbonara
Ous remenats a la carbonara del Brunch&Cake / Foto: A.S.I.

Menció molt especial a les begudes del Brunch&Cake, sobretot al seu té chai amb llet que se serveix fred. No sé si sou amants d'aquesta beguda, jo particularment no, però en aquest local tenen el seu propi chai, que els hi fan només per ells i està boníssim, no es passa de dolç i és addictiu. Per cert, que sapigueu que pel brunch, tot i no ser encara l'hora del vermut, està acceptat prendre alcohol; el més habitual és la mimosa, una barreja de cava i suc de taronja.

Sempre a favor de quantitats indecents de formatge

Seguim amb el menjar, i com a bon ratolí formatger que em considero, no he pogut dir que no quan m'han ofert un 'croque-madame', altrament dit biquini. No és ben bé un biquini, que pels francesos és el croque-monsieur, el croque-madame a més del pernil i el formatge, porta un ou al damunt. El del Brunch&Cake té molt formatge, de debò, molt, i el pa és estil Challah (un pa brioix d'origen jueu), i està farcit de bacó, formatge mozzarella i cheddar, al damunt hi ha més formatge i dos ous a la planxa que el fan molt untuós.

Croque madame brunch and cake foto a.s.i.
Croque-madame / Foto: A.S.I.

Us pensareu que no puc menjar més però us equivoqueu, sempre s'ha de deixar un foradet per les postres, perquè aquest esmorzar/dinar normalment està compost d'un plat principal i unes postres. Ens decantem per les creps americanes amb capes de maduixes i crema de pastís de formatge, regats amb salsa de caramel, festucs i una mica de xarop d'erable de sucre, per si et falta encara més dolços. Són un vici. 

Creps americanes de pastís de formatge
Creps americanes de pastís de formatge / Foto: A.S.I.

No és un àpat per fer cada cap de setmana, però de tant en tant ve de gust, no em direu que després de veure aquest vídeo i aquestes imatges no us ha agafat antull d'un brunch al Brunch&Cake. Aquests locals van néixer a Barcelona el 2010 i el seu èxit els ha portat a obrir locals a diferents països com Dubai, Abu Dhabi, Bahrain, Egipte o l'Índia. Feu un brunch de tant en tant, que per abandonar les tradicions de l'aperitiu del cap de setmana algun dia, no passa res!. Fins la propera gourmeters!.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!