Catalunya és un país de gastronomia. A tot arreu, a tots els pobles i a tots els racons del nostre preciós territori, hi trobes espurnes locals i tendències culinàries que valen la pena ressenyar. La Gourmeteria és l'espai idoni per donar veu i llum a tots aquests bars i restaurants que han de ser descoberts pel públic. És per això que en Jonathan Nuevo, més conegut com a Esmorzarsdeforquilla.cat, ens descobrirà mensualment establiments de la província de Lleida. Després del primer vídeo espatarrant del local de Balaguer, aquesta ocasió aterra a Torrefarrera per mostrar un nou restaurant sublim. Salut i al lio!
Restaurant Casa Ester: plats de bandera a bon preu
A la població de Torrefarrera, a la comarca del Segrià, trobem el restaurant Casa Ester obert des de l'any 2003, "un clàssic d'aquestes terres per esmorzar". La seva propietària, l'Ester, tenia un altre restaurant, Can Roig, obert durant més de 20 anys a la mateixa població. Es tracta d'un restaurant elegant, on els esmorzars de forquilla són tota una religió per als pelegrins que cada dia fan cua per degustar la seva cuina. La seva especialitat és la cuina catalana, tradicional amb productes km 0 i tocs moderns, que junt amb la seva brasa d'alzina fan les delícies dels seus comensals.
Un esmorzar de forquilla de bandera! Sense embuts ni enganys, ja que els plats que el Jonathan ens proposa són una delicatessen que ens farà salivar a tots i totes. Comencem amb una excelsa cua de bou amb camagrocs dels Pallars, que ens permetrà escalfar l'estómac i serà el preludi d'un seguici de traca i mocador. El mix de morro i orella de porc a la brasa d'alzina que fa una pinta per emmarcar.
La seva especialitat és la cuina catalana, tradicional amb productes km 0 i tocs moderns, que junt amb la seva brasa d'alzina fan les delícies dels seus comensals
Segons els mateixos propietaris del restaurant, el plat estrella de Casa Ester són les mandonguilles casolanes amb salsa de tomàquet i bolets. Uns bolets que són de temporada i que, per tant, varien en funció de l'estacionalitat. Per últim, les roques de xocolata artesanes, ametlles garrapinyades i carquinyolis amb moscatell són una explosió de menjars per xalar com un nen petit i el millor dels gastrònoms del país. "Unes postres artesanes de la casa per gaudir d'una meravellosa sobretaula!", conclou l'artista Esmorzarsdeforquilla.cat.
El pròxim mes de març més esmorzars de forquilla per al·lucinar. Salut i al lio!