"Gas a l'esmorzar", diuen. I és que la seva especialitat són els esmorzars de forquilla, les carns a la brasa i els guisats. Oberts des del 1967, parlem del Restaurant Hostal Grau, regentat per en Pere i la Neus, segona generació i en Guillem, el seu fill, i tercera que assegura la continuïtat per molts anys d'aquest restaurant. Situats al poble de l'Estany, a la comarca del Moianès, fa més de mig segle que elaboren una cuina catalana, tradicional i moderna a la vegada. Fins allà s'hi desplaça en Jonathan Nuevo, més conegut com a @esmorzarsdeforquilla.cat, per descobrir-nos aquest apassionat espai de la gastronomia del nostre país.


Producte de proximitat, natural i ecològic, del pagès i el ramat, de l’obrador artesà i de la terra. Embotits artesans dels nostres porcs criats com els d’abans, sobrassada, mel d’abella reina. "Menús diaris, menús de cap de setmana, celebracions familiars, d’empresa, batejos, casaments, divorcis, càterings, menjars per emportar i molt més a la vostra disposició", descriuen al seu web. Amb una capacitat fins a 120 comensals i un jardí per celebracions: així es presenta aquest ampli local, ambientat amb el tema del motor, és un temple per als aficionats motoristes, ja que en Pere ha corregut mundials de quad i ha anat a diversos Dakars d'assistència.

Embotits artesans del restaurant Hostal Grau / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Embotits artesans del restaurant Hostal Grau / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Els plats que tasta el nostre esmorzador són uns embotits artesans de la casa per escalfar motors i arrencar l'àpat amb força. Continua amb la clàssica i deliciosa cua de bou, el contundent i impressionant Tomahawk de vedella 3 kg. Per acabar, unes postres irresistibles com és el pijama artesà.

Cua de bou del restaurant Hostal Grau / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Cua de bou / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Un espatarrant local que farceix de grans receptes i ingredients les taules, però que reconeixen que els embotits i les carns km 0 al tall són la seva debilitat i sobretot la seva gran especialitat.

Embotits artesans del restaurant Hostal Grau / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
La família del restaurant Hostal Grau / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Oberts des del 1967, parlem del Restaurant Hostal Grau, regentat per en Pere i la Neus, segona generació i en Guillem, el seu fill, i tercera que assegura la continuïtat per molts anys d'aquest restaurant ubicat a l'Estany, el Moianès

L'impressionant Tomahawk de 3 kg del restaurant Hostal Grau / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
L'impressionant Tomahawk de vedella de 3 kg / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Inaugurat el 1967, amb el casament dels propietaris, en Joan Prat Solà i la Ramona Vila Sentias, van començar l’aventura de la seva vida amb molta il·lusió i moltes ganes de treballar. Després de quasi sis dècades, la família continua amb el negoci i persegueix el somni intacte de donar de menjar a tothom qui s'asseu a les seves taules.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!