Un enorme restaurant ubicat al municipi de Golmés, al Pla d'Urgell, a l'antiga carretera Nacional II, està a punt de celebrar el 30è aniversari. Aquesta és la destinació del nostre corresponsal a les terres de Ponent, en Jonathan Nuevo, més conegut com a Esmorzarsdeforquilla.cat, que s'endinsa al restaurant Resquitx per descobrir-nos un esmorzar de forquilla per treure's el barret al Pla d'Urgell. Fes play al vídeo i deixa't recomanar pel gran Jonathan. Salut i al lío, família!


Obert des del 1986 per la famosa família restauradora Castanyé i Daniel, amb la Roser i els seus 3 fills Jordi, Rubén i Joel. Un edifici elegant amb diferents jardins, sales i un bar més informal, on pots fer des d'un esmorzar de forquilla, com una boda o esdeveniment multitudinari. Hi destaquen el producte d'alta qualitat, de proximitat i ben cuinat, així com els esmorzars més gurmet pels amants d'aquesta cuina. La família també té un altre restaurant, el famós la Boscana de Bellvís, al Pla d'Urgell, guardonat des de fa uns anys amb 1 estrella Michelin.

L'esqueixada amb pa de vidre / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

L'esmorzar de forquilla al restaurant Resquitx

El Resquitx comença amb l’arribada de la mare, la Roser Daniel, i el seu marit, en Mariano Castanyé, que hi comencen a treballar ara fa 28 anys. Tradicionalment, la família s’havia dedicat al celler i posteriorment a la venda al major de begudes carbòniques i licors. Ara l'històric restaurant ja és tot un emblema al Pla d’Urgell, gràcies a les pràcticament tres dècades que li han permès consolidar unes bases al territori amb una clientela fidel i un públic agraït. Actualment, els tres fills del matrimoni continuen evolucionant aquest projecte, de la mà d'una cuina tradicional a través dels sabors del territori i l'experiència d’una vida als fogons. "M’agrada el tracte amb la gent, treballar i parlar amb els treballadors i els clients. Per a mi el Resquitx és una casa que m’ha fet gaudir de grans moments i conèixer moltes persones, amistats i històries de vida", explica la Roser.

Coques de recapte casolanes de llonganissa i anxoves / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Els esmorzars de forquilla estan en tendència i cada cop més comensals es deixen recomanar i emportar per aquestes suculentes propostes. En aquesta ocasió, en Jonathan ens presenta a taula un esmorzar de forquilla una mica diferent de l'habitual i el que s'acostuma a fer; tanmateix, plats increïbles per tornar bojos els paladars. En primer lloc, l'esqueixada amb pa de vidre. El camí de forquilla i ganivet continua amb unes coques de recapte casolanes de llonganissa i anxoves, que són simplement meravelloses. La galta de vedella desossada remata el trident que es finalitza amb les postres i el seu meravellós pastís artesà de formatge.

Galta de vedella desossada / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

En Jordi, en Rubén i en Joel configuren un trio gastronòmic amb un únic objectiu vital: la gastronomia, el maridatge de la cuina, la terra i els productes de proximitat. El Resquitx és una aposta per una cuina propera i sense estridències, quelcom senzill, però deliciós. Cuina tradicional catalana, basada en els costums del país mitjançant la utilització de productes locals, prioritzant elements de temporada, locals i quotidians. Els ingredients es cuinen amb uns fogons que emanen tradició, rigor i proximitat.

Pastís artesà de formatge / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

És un restaurant que estima la seva terra i explora la seva capacitat dia a dia per oferir el millor de si mateix. Un espai culinari que creu en les persones que en formen part i, per això, cuida i fomenta un entorn humà que defensa un projecte culinari comú amb l’únic objectiu de millorar i oferir el millor servei i producte dia rere dia.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!