Situat al cor del Parc Natural del Montseny, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO, el restaurant La Calma - El Bellver a Tagamanent, combina tradició, producte de proximitat i respecte pel medi ambient. La Maite Escribà, més coneguda com a @TopCatalanRestaurants, hi ha fet una visita per comprovar de primera mà què fa tan especial aquest lloc.
La Calma és una masia del segle XVIII amb ànima Slow Food. És un lloc que et connecta amb la natura i amb la terra, ideal per gaudir sense presses. Es troba en una antiga masia on la tradició, el respecte pel medi ambient i la gastronomia de proximitat es troben per oferir una experiència única.
Amb una proposta centrada en el bo, net i just, aquest restaurant treballa amb productes ecològics i recupera varietats autòctones de la zona, donant vida a plats que connecten amb les arrels de la terra. La seva especialitat és el Menú Degustació Gastronòmic, maridat amb vins naturals que fan de cada àpat un homenatge als productors locals.
Una proposta que posa en valor les varietats autòctones i els sabors tradicionals del Montseny. Els plats que formen aquest menú són receptes tradicionals que combinen multitud de sabors i textures diferents. El brou, l'amanida de gelat de remolatxa, el bonítol salvatge o la crema de carabassa són les propostes d'entrants del restaurant.
A continuació l'ou a baixa temperatura amb patates d'Organyà i tòfona negra obre les portes als plats principals, entre els quals hi ha el de les tres cols amb allioli de mongeta del ganxet, un mar i muntanya amb canana i mandonguilles de la Garriga o l'arròs del Vallès, que duu espelta, verdures i tubercles al forn. Per acabar, el plat estrella és el xai de la Calma fet a baixa temperatura, un plat melós i gustós que et deixarà del tot bocabadat.
Una experiència en plena natura
Aquest restaurant és ideal per desconnectar i viure una experiència que va més enllà de l’àpat. La combinació d’un entorn espectacular, una cuina arrelada al territori i l’ús de vins naturals fa que sigui una destinació imprescindible per als amants de la gastronomia i la sostenibilitat.
Una manera de gaudir de la bona cuina de Catalunya alhora que es respecta el territori, els productors i els aliments que ens dona la terra en un entorn privilegiat.