La cuina mediterrània té moltes cares, des de la gastronomia catalana fins a la italiana, passant pel sud de França o els països del nord d'Àfrica. Però una de les gastronomies més fascinants del Mediterrani és la turca. I en aquest restaurant de l'Eixample hi trobaràs alguns dels plats més autèntics del país. Descobreix la meravellosa cuina turca al restaurant Ali Ocakbasi.

 

El millor restaurant turc de Barcelona

El menjar insígnia de Turquia, popular arreu d'Europa i amb múltiples versions, és el döner kebab. Un plat que s'explica sol perquè döner vol dir que roda i kebab és el tipus de carn feta a la brasa. Però la cuina turca és molt més que això, i a Ali Ocakbasi s'hi poden trobar un munt de plats exquisits. La millor manera de començar l'àpat és pels meze, el que a Itàlia es coneix com a antipasti i a casa nostra com les tapes. Plats que sovint són freds i que s'elaboren amb productes típics de la zona.

Delicioso Mundo Ali Ocakbasi plat
Tasta l'autèntica cuina turca al restaurant Ali Ocakbasi / Foto: UnDeliciosoMundo

Una molt bona manera de començar és amb un aperitiu de iogurt i bitxo, un plat ideal per sucar-hi pa que combina la coïssor del bitxo amb la cremositat del iogurt. Seguim amb un ali tarator, un plat de remolatxa fregida, all fermentat, ceba caramel·litzada i pastanaga. Una combinació de verdures d'allò més bona. Una altra opció és tastar el girit efesi, una combinació de 3 formatges amb pinyons, panses, grosella i pesto, que li dona un característic color verd. També tenim un altre conegut plat fet a base de bulgur, tomàquet, ceba, all, julivert, oli d'oliva, bitxo picant i llimona. Una espècie de taco que es menja amb enciam i que en una versió vegetariana com aquesta, és tan gustosa que sembla de carn. Una última opció salada és una versió amb carn de kebab de corder i pa rodó. Un plat de carn amb una textura cruixent i acompanyat d'una deliciosa crema d'albergínia i salsa de tomàquet.

L'Ali Ocakbasi és el restaurant ideal per tastar la cuina turca de debò, de la mà de cuiners autèntics i amb les receptes més originals

Per acabar, unes postres tradicionals de primer nivell. El kunefe és una recepta feta amb formatge, pasta de full i festuc, en aquest cas acompanyat també amb gelat de vainilla i el tradicional te. El te és un acompanyament gairebé obligatori als països del món àrab i del Pròxim Orient. Així com aquí tenim instaurada la cultura del cafè, en països com Turquia el més tradicional és prendre el te, pràcticament a qualsevol hora del dia, però en aquest cas per tancar l'àpat. L'Ali Ocakbasi és el restaurant ideal per tastar la cuina turca de debò, de la mà de cuiners autèntics i amb les receptes més originals. Plats de primera més enllà del kebab en ple centre de Barcelona.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!