Pura essència. Sublim i perfecte. El millor dels millors, l'esmorzar de forquilla número u de Catalunya. Un lloc apoteòsic, autènticament català i on es respira el significat d'aquest àpat tan nostrat. Després de llocs envejables, admirables i talentosos, en Jonathan Nuevo, més conegut com a @esmorzarsdeforquilla.cat, ens descobreix el millor esmorzar de forquilla de Catalunya. Fes play al vídeo per conèixer l'establiment fantàstic que hi ha al darrere, a quina localitat s'ubica i els plats increïbles que tasta el nostre esmorzador de confiança.
El restaurant Can Casadellà és una masia rural típica catalana situada al tranquil poble de Serra de Daró, al Baix Empordà. Prové d'un antic convent de l'Edat Mitjana i en l'actualitat els propietaris han adaptat la casa per desenvolupar el turisme rural sense renunciar a l'agricultura i a la ramaderia tradicional. Situats al centre de l'Empordà, a deu minuts de les magnífiques platges de la Costa Brava, això significa estar envoltat de patrimoni, cultura, paratges de somni i molta tranquil·litat. “Però el que a nosaltres ens agrada més és gaudir de la cara de felicitat dels comensals quan tasten els nostres plats en aquesta casa de pagès sensacional”, diu Eduard Casadellà, propietari de l'emblemàtic indret.

A Can Casadellà ofereixen servei de menjador amb cuina casolana pròpia elaborada amb els productes de la mateixa masia. A més, reserven la masia-restaurant per a celebracions especials o trobades de familiars i amics. Al restaurant rural preparen plats típics de la cuina catalana i de l'Empordà, com ara els embotits de la casa i formatges artesans de la zona amb què s'inicia el festí d'aquest esmorzar de forquilla espaterrant. A més a més, per netejar els paladars i fer baixar tota aquesta traca inicial, tenim damunt la taula una bona amanida de ceba tendra de l'hort. Més val petar que rebentar, som-hi!

“Amb l'arribada del bon temps, obrim la nostra terrassa exterior per gaudir d'un bon àpat a la fresca i en un ambient i decoració únics”, assenyala l'Eduard. De moment, però, amb el fred encara present és millor aixoplugar-se a l'interior tan acollidor d'aquesta masia per tastar dues cassoles úniques al país. “Mare meva quines cassoles” és la primera reacció lògica en veure aquestes barbaritats culinàries i és que és per penjar la barretina i no sortir de Can Casadellà. Tastem una cassola d'espatlla de cabrit i una cassola de cap de cabrit. “Tenim moltes cabres a la zona i s'han de donar sortida”, fa broma l'Eduard.

Podràs degustar tot tipus de plats, des de carn a peix, verdures i hortalisses, bolets, marisc, caragols i postres casolanes, entre altres. La majoria d'ingredients i matèries primeres provenen de la seva pròpia granja i collita, amb la qual cosa podem obtenir un sabor i frescor que donen un toc únic i autèntic a tots els plats.

Acabem aquest tremend esmorzar de cafè, copa i puro amb aquestes postres que presenta l'Eduard. “És l'especialitat de la casa”, anuncia magistralment el recuit de cabra amb confitura de meló i síndria. Salut i al lío, gourmeters!