El cor de Catalunya és un indret reclamat per molts pobles, entre els quals es troba Rajadell, municipi ubicat al Bages. El nostre esmorzador més famós de Catalunya, en Jonathan Nuevo (@esmorzarsdeforquilla.cat) viatja fins a aquesta localitat per descobrir un restaurant tradicional que ofereix una excel·lent cuina catalana des de fa mig segle.


Parlem de Cal Miliuun restaurant familiar situat a Rajadell que va obrir les portes l’any 1975 i que ha sabut mantenir la seva essència fins al dia d’avui. Des dels inicis han atès un públic divers, des d'empreses a dinars familiars. Uns comensals heterogenis gràcies als seus destacats deliciosos: la cuina de mercat elaborada amb productes de primera qualitat com les ja tradicionals patates emmascarades, els peus de porc guisats, els fesolets o el reconegut pica-pica de Cal Miliu, degustació dels primers plats més representatius de la casa. Una cuina àmplia que es pot observar des dels menjadors i dues terrasses per poder gaudir de les nits d’estiu, són reclams atractius per tastar la innovació a plats de tota la vida, així com deixar-te portar pel tracte amable i cordial.

Plats tradicionals catalans a Cal Miliu / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

A la planta baixa hi tenen la cafeteria amb un menjador tradicional on gaudir dels esmorzars de forquilla o el menú de migdia de dilluns a divendres. Una sala polivalent per a celebracions i banquets amb gran capacitat, les terrasses i un pàrquing de fàcil accés, així com instal·lacions estan adaptades a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, són més característiques positives de l'espai.

Els plats que tasta el nostre esmorzador de forquilla són els increïbles fesolets amb ceba i patates emmascarades amb cansalada, són típics del Berguedà, d'on era un dels familiars dels propietaris, un puré fet a mà amb patata i botifarra negra. El guisat estrella de la casa, és a dir, el capipota, i també una boníssima cua de bou, que es desfeia en un espectacle palatal deliciós.

Fesolets amb ceba sublims / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Plats irresistibles a Cal Miliu / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

En aquest sentit, cal fer una menció especial a l'oli de proximitat fet de manera tradicional al Molí d’Oli de Rajadell. Per últim, les postres basades en els carquinyolis de la casa amb moscatell.

Carquinyolis amb moscatell, les postres de la casa / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

El restaurant ubicat a la població que no arriba als sis-cents habitants, s'incrusta al barri de l’estació, a cinc minuts del nucli antic amb cotxe i en plena natura. Un àpat que pot ser un excel·lent complement a una escapa de turisme rural amb visites guiades al nucli antic, al museu-pinacoteca, l’església i el castell de Rajadell, entre altres coses. A més, existeixen nombroses rutes de senderisme per gaudir de la natura.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!