Més de 25 anys d'experiència que, generació rere generació, han fet possible que tots els clients puguin gaudir de la millor cuina tradicional a Sant Just Desvern. El cuiner Víctor Pardo va penjar les botes de futbol fa un temps, però no ha deixat de marcar gols: prendre relleu del restaurant La Bonaigua, va ser un encert que ha fet créixer amb solidesa un negoci familiar que va arrencar a partir d’un menú de 625 pessetes. En aquesta ocasió, el nostre corresponsal a l'AMB, en Josep Lluís Penadès, més conegut com Un Delicioso Mundo, s'endinsa al Baix Llobregat per descobrir-nos aquest fabulós establiment.

“Els meus pares, Sònia Serrano i David Pardo, i els meus avis, Inma Grau i Paco Serrano, portaven el bar de l’ateneu de Sant Just Desvern”, explica en Víctor Pardo. Feien quatre tapetes i la meva àvia cuinava molt bé. Però el 1990 van trobar un local a la Carretera Reial que era una antiga forja, i van decidir muntar un bar amb la corresponent barra gegant, màquines escurabutxaques i de tabac, i un gran menjador on es feia un menú i una carta de cuina clàssica catalana de masia: bacallà de mil maneres, calçots, carxofes a la brasa, etc.

L'espectacular arròs de La Bonaigua / Foto: Un Delicioso Mundo
L'espectacular arròs de La Bonaigua / Foto: Un Delicioso Mundo

La Bonaigua tirava al davant amb la Sònia i l’Inma a la cuina i en David i en Paco a la sala, fins que en Víctor, que va estudiar el grau superior de cuina al CETT i va fer pràctiques a El Celler de Can Roca i a Quique Dacosta, i que havia treballat a Ca la Nuri, va ser requerit per la família. “Sempre m’havia agradat la cuina. Havia treballat de cambrer a casa i coneixia els interiors d’un restaurant. L’any 2016 m’hi incorporo i m’adapto a l’oferta de menú i carta que hi havia. Però començo a afegir algunes coses al menú que trencaven totalment l’escandall, com ara un filet Wellington de porc. Estava flipat!”. També va anar incorporant les seves idees a la carta triant bon producte, fos gamba de Palamós o escamarlà de la Barceloneta, llagosta o llamàntol, bons arrossos.

Croquetes ben sucoses / Foto: Un Delicioso Mundo
Croquetes ben sucoses / Foto: Un Delicioso Mundo

Un espai amb l'encant d'antany, però actualment reformat i adaptat a les necessitats actuals amb un canvi complet d'imatge per a un restaurant que la base és gaudir del millor de la gastronomia, amb un agradable ambient i perfecte per compartir-lo amb família o amics. És un restaurant únic, dels emblemàtics pel que fa a cuina tradicional de la comarca, amb productes sempre frescos, de qualitat i cuinats per un equip que cuida el producte al màxim per oferir a cada plat la millor qualitat que existeix.

Braves de La Bonaigua / Foto: Un Delicioso Mundo
Braves de La Bonaigua / Foto: Un Delicioso Mundo

El canvi definitiu va arribar amb una reforma profunda de la cuina que els va permetre eliminar el menú i fer una operativa adient a la carta que en Víctor tenia al cap i que la mare, que ara passaria a ser maître, ajudaria a vendre amb èxit a la sala. “Faria un restaurant on jo volgués anar a dinar, de producte, de mercat, de temporalitat. La meva cuina depèn de què hi ha: acabo el servei, consulto l’oferta dels proveïdors i això és el que se servirà demà”.

Plats sensacionals / Foto: Un Delicioso Mundo
Plats sensacionals / Foto: Un Delicioso Mundo

"Al restaurant La Bonaigua sempre comptem el millor producte i el més fresc", expliquen, donant les gràcies al fet que el xef Pardo s'encarrega de supervisar dia rere dia les llotges i proveïdors per aconseguir la millor qualitat. Treballen amb productes com la carn de primera qualitat de Cárnicas Guikar, Carnisseria Sant Martí proveïdors com Perelló i visiten MercaBarna diàriament per veure quin peix i marisc oferir durant el mateix dia al restaurant i sobretot assegurant-se de conèixer a la perfecció cada producte que posen damunt la taula.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!