De Sants a Poblenou. De Barcelona a arreu del món per tornar a casa. Trepitjar amb força i deixar tot un barri encantat: així podríem resumir aquest primer any del cuiner Jordi Lloberol al carrer de Castella, 1. Amb el nom de restaurant Casa Güell, el xef nascut a Sants s'endinsa en la seva primera aventura gastronòmica al capdavant del negoci, acompanyat del soci Marc Serracanta i del seu cosí Miquel Montes. “El nom Güell és un homenatge a la nostra família i reflecteix la nostra intenció de convertir el restaurant en un lloc on tothom s'hi trobi com a casa”, diu en Jordi amb aquella il·lusió compartida per tots tres i el somni en tenir un restaurant de cuina tradicional catalana i de bon producte.
Fill d'una família treballadora molt estimada al barri, tenien una botiga de queviures molt popular entre la gent local. “Vaig créixer entre llaunes de conserves, embotits ibèrics i productes de gran qualitat. A més a més, la meva àvia, que vivia amb nosaltres, feia algunes de les seves receptes per vendre a les clientes i jo l'ajudava normalment en la seva elaboració”, recorda en Lloberol. Això ja va fer que comencés a interessar-se pel producte i enamorar-se d'aquest ambient de comerç i cuina des de ben petit.
Una passió que no va perdre mai i que el va conduir, un cop finalitzat l'EGB, a tenir el convenciment per ser cuiner. El cop de mà dels seus pares el van matricular a l'escola d’Hostaleria de Les, a la Vall d'Aran. De seguida que va acabar els estudis va començar a treballar al Port Olímpic. Primer, al Cangrejo Loco i, posteriorment, a la Fonda del Port Olímpic del grup Salamanca.

Aquesta experiència al Port va ser un gran aprenentatge en restaurants de gran volum, “ja que va coincidir amb l’època daurada del Port Olímpic”, reconeix. Un moment d'aprenentatge a l'hora de preparar els clàssics de la cuina mediterrània (fumets, marques d'arrossos) que es trasllada a la cuina de Casa Güell. “Vaig tenir la sort del fet que durant aquells anys al Port es treballava amb productes de molta qualitat i això encara em va enamorar més d'aquest ofici”, s'emociona.

Després d'aquesta enriquidora experiència, toca fer un recorregut per restaurants de gran renom com Botafumeiro, Via Veneto, Hotel Arts i Gaminiz, al País Basc. Al Casa Güell tastes i descobreixes aquestes tècniques més avançades de la cuina moderna i creativa que aplica als fogons en Jordi. Productes com el caviar, la trufa i molts d'altres que confirmen el talent i el bagatge del cuiner barceloní.

A Eivissa va topar-se amb la cuina més exquisida per uns comensals molt exigents. Productes com la llagosta, angules o les ostres demostren que no hi ha cuina que se li resisteixi i té tots els estris per saber defensar-se i sortir del pas davant de qualsevol imprevist que sorgeixi durant el dia a dia. Per acabar a Andorra, última etapa abans del retorn, a l'Hotel Hermitage, un hotel de luxe amb estrella Michelin i la màxima expressió de la cuina de muntanya.
En la visita a Casa Güell faig un tast petit de tot el que tenen la carta. En primer lloc, per posar-se la mel als llavis, un deliciós carpaccio de gamba de Blanes, que anticipa els ous d'en Jordi, fabulosos. L'espatlla de xai lletó imperial a baixa temperatura és el principal que s'acompanya amb les clàssiques patates fregides i els pebrots de Padró. I, per acabar, un flam cremós amb nata que es desfà a la boca suaument i dolça.

“Escollim el barri de Poblenou perquè ens agrada l’essència del local i de l'edifici que té moltíssima història. També perquè ens enamora l'ambient familiar que té el barri, molt similar al del meu estimat Sants”, somriu. Fa només un any que van obrir portes i la rebuda ha sigut espectacular. Els veïns els han manifestat el nivell del qual gaudeixen a Casa Güell amb les receptes tradicionals fetes amb molt d'afecte i del producte fresc que en Jordi s'encarrega d'anar a comprar als mercats. “Soc un enamorat d'aquest ofici i em dedico set dies a la setmana a buscar i preparar el millor per als meus clients”, conclou. Hi ha molta gent al barri que li comenta que està casat amb aquest ofici i possiblement és veritat.