A la comarca d'Osona hi ha 42 municipis, la majoria dels quals tenen una activitat ramadera molt significativa. Osona és sinònim d'agricultura, de granges i de grans embotits i plats de carn. Fins aquí es desplaça el nostre esmorzador més important del país, en Jonathan Nuevo, més conegut com a @esmorzarsdeforquilla.cat, per descobrir-nos un autèntic emblema de la zona, el restaurant Fussimanya. Un espai de més de 50 anys, icònic del poble de Tavèrnoles, on degustar un esmorzar de forquilla sensacional, local i característic.


El restaurant Fussimanya va ser fundat el 1971 per Rossend Viladecàs i Dolors Pascual. Va ser tal l’èxit de la cuina de Fussimanya i del paratge natural que l’envoltava i l’envolta que ha permès a esposa i fills mantenir i millorar els valors, el saber fer i el bon tracte d’aquesta casa. Ara, ja amb la tercera generació familiar al capdavant del negoci 53 anys després, el net Gerard acompanya l'esmorzador per explicar els plats i fer entendre què és Fussimanya i la seva essència. Masia tradicional catalana dins de l’espai natural Guilleries-Savasona (Vall de Sau-Collsacabra). Amb un ambient familiar i pels negocis, ha sabut agrupar la fórmula gairebé impossible en els nostres dies: qualitat, quantitat i preu.

Restaurant Fussimanya / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Els embotits artesans de Fussimanya / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Els plats que tasta el nostre esmorzador són els embotits artesans, del mateix obrador Fussimanya, uns embotits repartits per les set botigues que tenen al llarg de tota la comarca osonenca. A continuació, unes mandonguilles a la brasa amb mongetes del ganxet, "un plat únic que no he vist enlloc més", diu en Jonathan. I per acabar amb els principals, i que es complementen de meravella, uns excel·lents peus de porc guisats amb bolets de temporada.

Restaurant Fussimanya / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Les mandonguilles a la brasa amb mongetes del Ganxet / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

"Quan el tens a la taula, quedes al·lucinat", així descriu l'assortit de postres de la casa amb què finalitza aquest esmorzar de forquilla de traca i mocador.

Restaurant Fussimanya / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Peus de porc guisats amb bolets de temporada / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Restaurant Fussimanya / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
L'impressionant assortit de postres de la casa / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

El restaurant Fussimanya obre de dilluns a diumenge, de 8:30 h a 17:00 h. A més a més, disposen de set botigues repartides per la comarca. "Des de les botigues Fussimanya volem acostar als nostres clients tots els productes i productors amb els quals confiem", expliquen. Sempre prevalent la qualitat i seguretat dels productes i que compleixin amb els valors que té la marca Fussimanya. S'hi poden trobar els seus embotits artesans i carns de qualitat seleccionades (porc Duroc, vedella femella, xai de ramat, cabrit, pollastre groc català, pollastre de pagès…) i plats cuinats de Fussimanya directament del restaurant.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!