Hola hola gourmeters! Avui us vinc a explicar que hi ha vegades en la vida en què menys és més, vegades en què no complicar-se la vida és la millor resposta. Hi ha productes com el peix que, encara que es pot cuinar de milions de maneres diferents i delicioses, llueix més com menys tractat està, i això és el que ens disposem a tastar per sopar. Abans de jutjar un restaurant situat al Born, al cor de Barcelona, i caure en la trampa de dir que es tracta d'un lloc turístic, doneu-me l'oportunitat d'explicar-me. Sí que és cert que al Born hi ha molts restaurants que els locals prefereixen evitar, però també n'hi ha que valen la pena una visita com és el cas de Chao Pescao. Si un dia us desperteu amb ganes de peix fresc, molt fresc ja veureu perquè, i d'una mariscada de qualitat a un preu d'allò més raonable, Chao Pescao és el vostre lloc. Som-hi!.

 

Entrem de ple al Born, passem per la preciosa Basílica de Santa Maria del Mar, avancem per l'animat passeig del Born, fem paradeta per prendre una canya a la plaça Comercial, entrem al Born Centre Cultural per admirar les ruïnes i sortim per la porta del darrere d'aquest espai; allà mateix ens toparem amb el Chao Pescao. Tot i que soparem al carrer (perquè el Born és encantador i perquè sembla que corre una mica d'aire encara que ja se sap com són les nits d'estiu barcelonines) és obligatori entrar al local. La decoració és bonica i un neó enorme ens diu que 'eat fish', que mengem peix, i ho farem, i tant que ho farem. Però el que més crida l'atenció és el que hi ha a la barra: una peixateria!. Literalment un expositor amb gel picat i una gran varietat de peix i marisc tot disposat de tal manera que et fa pensar que estàs a la teva peixateria de confiança fent la compra setmanal. I és que aquesta és la gràcia de Chao Pescao, tu tries el peix i com el vols degustar: a la planxa, fregit, en forma de tàrtar o una mica de tot, que és el que em disposo a fer. A la peixateria d'aquest restaurant hi ha gambes, peixets estil sonsos, popets, calamars, sardines, salmó, tonyina, ostres, vieires...

image00007
Tàrtar de vieira

Els tacos més originals

Sabeu que tinc bon estómac i ja haureu vist que no és fàcil atipar-me, però avui, per primer cop, veureu com pateixo una derrota culinària. Començo animada amb dos entrants, un tàrtar de vieira amb alvocat, tomàquet, un mango dolç com una mala cosa i uns natxos casolans. La vieira que m'ha fet salivar a l'expositor ara la tinc al plat i es nota la frescor perquè es desfà a la boca. Em deixo enredar i demano un altre entrant quan sento que hi ha tacos de llardó de pop. Clar, d'entrada el nom genera curiositat i una gourmeter no pot dir que no a tastar coses noves: es tracta d'una fajita de blat de moro amb trossos de pop fregit i molt cruixents. Una delícia, demaneu-lo!.

taco de pop
Taco de pop

Qualitat preu de 10

Quan mireu el vídeo veureu una gourmeter esgarrifada (en el bon sentit) en veure la safata de peix i marisc que arriba a la seva taula. Quina mariscada més completa: tellerines, cloïsses, gambes, gambots, musclos, cranc, sèpia a la planxa, calamarsets a la planxa, calamar a l'andalusa, puntes de pop fregides i encara em descuido alguna cosa. Tot és de gran qualitat, per això insisteixo en el fet que no us perdeu locals pel simple fet de donar per fet que com que estan al centre són trampes turístiques.

image00002
La mariscada del Chao Pescao

Les tellerines estan saltejades i jo sempre dic que són les pipes del mar, es mengen en un tres i no res, són petites i addictives, el cranc ha estat una novetat, no sé si me l'he menjat correctament, però he optat per obrir-lo per la meitat apretar amb força i esprémer la carn, que gustosa!. Els musclos són grossos, però no d'aquella mida monstruosa que no agrada a molta gent que considera que són poc naturals, les cloïsses carnoses i els gambots poc cuits que així són més bons (no ens agraden les gambes més fetes del compte). Però diria que el meu preferit de la mariscada ha estat el calamar trossejat arrebossat i les puntes de pop fregides, conegudes al sud de la península com a 'rejos'. Tots dos productes estan cuinats amb respecte, sense floritures ni salses per acompanyar-lo, perquè no els hi fa cap mena de falta.

I ara us parlaré de la meva derrota, i és que no he estat capaç d'acabar-me tot el menjar, així que me l'enduc cap a casa!. Chao Pescao és un restaurant que no et vol convèncer de què té el o la xef que fa el millor peix, et vol convèncer que a vegades més és menys i que quan un producte és fresc com menys es manipuli millor. I m'ha convençut. Però sabeu que us acabarà de convèncer? Que aquesta mariscada descomunal no costa ni 30 euros per persona. Fins la propera gourmeters!. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!