Caldes de Malavella és una vila amb un ric patrimoni històric i cultural, coneguda per les seves aigües termals i la seva gastronomia tradicional. A més de les termes romanes i les rutes modernistes, Caldes de Malavella és famosa pels seus balnearis, com el Balneari Vichy Catalan, on es poden gaudir de les propietats terapèutiques de les aigües termals. El 1881 Hotel Balneari Vichy Catalan, situat en aquesta localitat gironina, ofereix una experiència gastronòmica que combina la tradició de la dieta mediterrània amb tocs innovadors. Fins al restaurant Delicius es desplaça en Jordi Àvila, assessor gastronòmic que hi descobreix un menú espaterrant.
Sota la direcció del xef David Heras, la cuina se centra en ingredients frescos i de proximitat, creant plats que ressalten sabors, colors i textures. A més, l'ús de l'aigua termal Vichy Catalan en les preparacions aporta un valor afegit a la qualitat dels plats. Ajudat per la seva mà dreta a la cuina, la Sarah Romero, formen un equip temible i impressionant.
Heras, amb més de vint-i-cinc anys d’experiència, ha treballat en establiments de renom, com El Celler de Matadepera (1* Michelin) i Elbullihotel by Ferran Adrià (2* Michelin). Ben aviat, el primer d'abril farà quinze anys que està al capdavant dels fogons del restaurant Delicius i de l’oferta gastronòmica de l’hotel.
Durant la seva estada al 1881 Hotel Balneari Vichy Catalan, ha obtingut reconeixements com el de Restaurant de l'Any 2011 (Guia Gourmand) i ha coescrit el llibre La Cuina dels Cartells Modernistes. Continua innovant amb projectes d'R+D en col·laboració amb empreses del sector agroalimentari.
El restaurant Delicius proporciona una oferta culinària que harmonitza la tradició mediterrània amb la innovació, tot en un entorn que promou el benestar i la relaxació
Durant la seva visita, tasta unes patates braves farcides de la seva salsa amb allioli d'all negre. Sense allunyar-nos gaire d'aquest sector, també cal endrapar una fondant de patata amb ou cuit a baixa temperatura i cruixent de formatge.
Viatjant als principals trobem el caneló de pollastre i tòfona amb bolets i salsa de foie i les mandonguilles a la marinera amb sípia i pèsols. Quines meravelles cuinen n'Heras i Romero! Però és que també es pot anar a la deliciosa opció del filet de vedella black angus amb escalopa de foie i salsa de Porto. De postres, contrastos. D'una banda, la fondant de xocolata amb gelat de violetes, i de l'altra, la pinya a la catalana.
El restaurant Delicius de l'hotel ofereix diverses opcions per als comensals. Menú diari: plats actualitzats de la cuina regional, alineats amb els principis de la dieta mediterrània saludable. (26 €/persona de dilluns a divendres i 28 €/persona dissabte i diumenge). El Menú degustació: dissenyat per satisfer els paladars més exigents, disponible sota petició i amb reserva prèvia. (60 €/persona). I, finalment, la Selecció de tapes: ideal per a aquells que desitgen una experiència més informal.
I, per descomptat, tot regat amb un bon got d'aigua de Caldes. Els horaris del restaurant són de dilluns a diumenge, de 13:30 h a 15:00 h i de 20:30 h a 22:00 h. Per gaudir del menú degustació, és necessari fer una reserva prèvia. Per a aquells que busquen una combinació de relaxació i bona gastronomia, l'hotel ofereix el paquet «Relaxament i Gastronomia», que inclou una nit d'allotjament en habitació doble, esmorzar, un menú gastronòmic per persona i un circuit termal de 50 minuts per persona. És important contactar prèviament amb l'hotel per concretar els detalls de la reserva.
En resum, el 1881 Hotel Balneari Vichy Catalan, amb la reestrena del restaurant Delicius, proporciona una oferta culinària que harmonitza la tradició mediterrània amb la innovació, tot en un entorn que promou el benestar i la relaxació.