Hola hola gourmeters! Crec que ja el tinc, diria que ja he trobat el restaurant ideal per una celebració íntima, amb una cuina que utilitza producte de qualitat suprema i a un preu ben correcte si es té en compte les delícies que tastarem. Ha arribat a Barcelona un nou espai japonès que segur que molts, d'entrada, prejutjaran. Aquesta joia es troba dins un gran conegut (i d'allò més instagramejable) Restaurant Gala; sí, aquell que té uns cavallets a l'entrada, una decoració molt cridanera i un pati amb elements dalinians. Doncs bé, si passem de llarg de tot aquest espai i baixem les escales, toparem una màquina d'aquestes que té una figura d'un sultà que et preveu el futur, i veurem una porta que condueix a una sala fosca. Entrem i allà està, el raconet més íntim, romàntic i amb el millor peix cru de l'Eixample: el Gala Sushi Club.

 

 

Un espai propi on el peix és el protagonista

Aquest local que fa poc més d'un mes que ha obert les portes és l'excepció que confirma aquella norma de les segones parts no acostumen a ser bones. Perquè sí, aquesta segona part, aquesta extensió del Restaurant Gala és una molt bona idea (de fet per mi, és encara millor). Gala Sushi Club neix com un nou espai dins del restaurant Gala del Grup Isabella's amb una carta cent per cent japonesa. Una aposta per donar a conèixer la qualitat del sushi i donar-li així un espai propi on ser el protagonista, ja que el Restaurant Gala ja oferia una mica de sushi a la seva carta. La proposta gastronòmica és una carta basada en uramakis, nigiris i plats d'autor i tot maridat amb una minuciosa selecció de sakes, còctels i destil·lats japonesos. De fet, només arribar, en veure la gran taula que ocupa gairebé tot l'espai, es poden veure unes petites gerres amb una mica de sake, cortesia de la casa, per degustar i nosaltres, ens hem aventurat a tastar-ne un segon, que es diu MIO, i és espumós i afruitat, un vici que recorda al nostre cava.

Pani Poori amb tàrtar de salmó / Foto A.S.I.
Pani Poori amb tàrtar de salmó / Foto A.S.I.

El que fa tan especial aquest local és que el xef, Ángelo Gatica, amb una destacada trajectòria internacional, cuina en directe darrere una barra a la vista de tots els comensals així que si ets curiosa et pots aixecar i treure el cap. Menys xerrameca i comencem a menjar un menú del qual hem optat per no escollir ni un plat, val la pena deixar que el xef us sorprengui!. Arriben a taula uns Pani Poori farcits amb un tàrtar de salmó que són unes boles de blat de moro cruixent (típiques de l'Índia) i, a més del peix, porten una emulsió d'alvocat que les converteix en la mossegada perfecta que provoca una explosió de sabors i textures en boca.

Una experiència de cuina en directe

Seguim amb un Ussuzukuri de Hamachi amb Ponzu i xili, dit en paraules conegudes per nosaltres seria un carpaccio japonès de peix llimona amb soja cítrica i unes rodanxes de xili (prometo que gairebé no piquen). Aquest plat aparentment senzill no necessita de cap altra filigrana ja que la qualitat del peix és tal que fa que es desfaci a la boca. Un àpat al Gala Sushi Club no deixa de ser una experiència ja que de cop i volta arriba l'Ángelo a taula amb un plat allargat i un assortit de nigiris que acabarà de preparar davant el comensal, i no només això, s'esperarà a que et mengis cada unitat per preparar la següent (tranquils que no intimida!). Tastarem els nigiris per ordre de menys greixós a més: un de salmó amb salsa rosa de la casa flamejat, un de vieira amb cremós de yuzu, que és una varietat de cítric, un nigiri de peix mantega amb trufa i acabem amb un de ventresca de tonyina amb foie. 

Carpaccio japonès de peix llimona / Foto A.S.I.
Carpaccio japonès de peix llimona / Foto A.S.I.

Els plats estrella

Arriben dos dels plats estrella de la nit, el Temaki d'O-Toro, que és un con cruixent d'alga nori, farcit d'arròs i ventresca de tonyina d'altíssima qualitat i el brioix amb steak tàrtar de Wagyu. El primer ens recomanen que ens el mengem ràpid perquè no s'humitegi i que li tirem un rajolí de salsa de soja, poquet, i el segon és un tàrtar d'aquesta famosa carn d'origen japonès tant preuada, està de 10. Com que estem a un japonès no podem marxar sense tastar algun uramaki, la forma de menjar sushi probablement més coneguda per a tots. Comencem amb l'Ebi (llagostí) Truffle, un uramaki de salmó i llagostí arrebossat, cobert d'alvocat, salsa cremosa de trufa i salsa d'anguila, i seguim amb l'Unagi (anguila) Foie, que és un roll d'alvocat, cobert amb unes làmines d'anguila i foie gras caramel·litzat. I per acabar amb els salats, un Spicy Salmon, que és un uramaki de tàrtar de salmó amb salsa chipotle, cobert d'alvocat i un cruixent de tempura, de debó que no sabria quin ha estat el millor dels tres.

El sushi del Gala Sushi Club / Foto A.S.I.
El sushi del Gala Sushi Club / Foto A.S.I.

De postres un assortit de dolços típics japonesos com són unes trufes de xocolata i té matcha, un pastís de formatge súper esponjós (que ara mateix està súper de moda al Japó i segur que us ha aparegut alguna vegada a Instagram o Tik Tok), i dos mochis, un d'Oreo i un de mango i maracujà. Si no heu tastat mai un mochi, es tracta d'un pastisset fet de mochigome, un petit gra d'arròs glutinós que té una textura xicletosa i d'allò més curiosa. Gourmeters, no us perdeu el Gala Sushi Club; un viatge a la cultura japonesa a través dels seus sabors en aquesta antiga sala de festes reconvertida en un racó sofisticat, íntim i romàntic. Fins la propera i bones festes!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!