Si et fan pensar en la gastronomia d'algun país de l'Amèrica Llatina, segurament et vindran al cap cuines com la mexicana o la peruana. Però a Llatinoamèrica hi ha una gran varietat de gastronomies que són menys conegudes i igual de bones. És el cas de Bolívia, un país amb una cuina exquisida i molt diversa que pots tastar en aquest restaurant del Clot de Barcelona.

El millor bolivià del Clot

La gastronomia de Bolívia és coneguda per la varietat de plats típics diferents repartits pel país. En funció de la gent i del clima són tradicionals uns plats o uns altres; Bolívia és un dels països més bio diversos del món. Amb profundes arrels indígenes i espanyoles, transformades pel mestissatge i els diferents moments històrics que el país ha viscut, la gastronomia de Bolívia té una àmplia gamma de plats i receptes que la converteixen en una de les més variades i delicioses del món. Amb racions abundants i les sopes i la carn com a plats dominants, són molts els ingredients autòctons que podem trobar a Suma Manq'a, un restaurant bolivià autèntic, sense fusions ni reinterpretacions, que ofereix la cuina de Bolivia tal com ens la trobaríem al país andí.

UnDeliciosoMundo Suma Manq'a keperí
Plat de keperí al restaurant Suma Manq'a / Foto: UnDeliciosoMundo

Per començar l'àpat, tastem la salteña, una cresta deliciosa que s'elabora amb un brou a dins. La manera correcta de menjar-se-la per no tacar-se és mossegant la punta i bevent el brou de dins. I parlant de brous, la sopa més deliciosa de la cuina boliviana, i segurament del món, és la sopa de maníés a dir, la sopa de cacauet. Es tracta d'una sopa feta amb els cacauets sense torrar i que s'acompanya amb altres ingredients com alguns talls de carn o patates fregides. Un altre plat imprescindible és el keperí, un plat combinat fet amb un tall de falda de vaca cuita durant 3 hores i un arròs melós molt semblant al risotto. A més, no hi pot faltar la yuca, un acompanyament tradicional deliciós.

El Suma Manq'a és una opció excel·lent per tastar una gastronomia força desconeguda, però deliciosa

Per acompanyar els diferents plats, el millor és prendre algunes de les begudes més típiques de Bolívia. D'una banda, tenim la linaza, una beguda que es pot prendre tant freda com calenta. D'altra banda, el mocochinchi és una de les begudes més populars. Es tracta d'una beguda de préssec que se serveix amb el pinyol de la fruita a dins i després es menja. Tot plegat s'acompanya de la llajua, una salsa que es fa servir per condimentar pràcticament tots els plats.

El Suma Manq'a és una opció excel·lent per tastar una gastronomia força desconeguda, però deliciosa, i a més a la manera tradicional i amb productes arribats directament des de l'Amèrica Llatina. Una experiència autèntica que val la pena descobrir.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!