La cuina colombiana és plena de ritmes, sabors i colors diferents. Amb plats abundants i tècniques culinàries diverses, el restaurant Donde Dario de Barcelona, al Baix Guinardó, és el lloc de referència dels amants de l'autèntica cuina del país llatinoamericà. Fins aquí es desplaça el nostre corresponsal de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en Josep Lluís Penadès, més conegut a les xarxes socials com a @undeliciosomundo. Fes play al vídeo per descobrir tots els plats i enamorar-te d'aquest restaurant!

Rubén Dario Jiménez, propietari del restaurant colombià Donde Dario, és l'artífex d'un projecte d'èxit a Barcelona. El restaurant és el sabor autèntic i tradicional de la cuina típica colombiana; un refugi i espai de referència per a la comunitat colombiana de Barcelona, però també per a tot amant de la cuina del país llatinoamericà. L'establiment neix de la voluntat de transportar una comunitat de clients a les cuines de les àvies colombianes sense sortir de Catalunya. Cada comensal s'acaba convertint en un amic i gaudeix al màxim de la proposta gastronòmica del restaurant.

Bandeja Paisa
Bandeja Paisa del restaurant Donde Dario. / Foto: Un Delicioso Mundo

El local acollidor i el bon servei de Donde Dario fan que visitar el restaurant sigui sinònim indiscutible de menjar bé

A diferència de la cultura gastronòmica mediterrània, que acostuma a tenir àpats amb primer, segon i postres, a Colòmbia acostumen a menjar un únic plat principal. I com que només mengen un plat, les racions solen ser abundants. És el cas d'aquesta 'bandeja paisa', una de les elaboracions més típiques i un dels plats estrella del restaurant. Es tracta d'un plat amb tres pisos únic a Barcelona i és la marca d'identitat del Donde Dario. També destaca l'arròs xinès a l'estil colombià, que elaboren de tres maneres diferents i amb una recepta única.

Arroz chino
Arròs xinès colombià. / Foto: Un Delicioso Mundo

Però al Donde Dario no només hi tenen carn i arròs. Un dels plats més emblemàtics de la gastronomia colombiana és el peix fregit. En aquest cas, una orada del pescador fregida, amb un acompanyament d'arròs i amanida. Plats que, a més de ser exquisits, se serveixen amb una presentació espectacular i es cuinen sempre al moment. Una manera de treballar que ha catapultat a l'èxit el restaurant, amb un projecte clar, enfocat a cuidar la panxa i l'ànima de la comunitat colombiana a través de receptes originals i tradicionals. L'ambient familiar, el local acollidor i el bon servei de Donde Dario fan que visitar el restaurant sigui sinònim indiscutible de menjar bé. No obstant això, com diuen des del propi restaurant, l'èxit es construeix dia a dia, millorant a cada plat i atenent els clients com els bons amics que són.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!