La Maite de @topcatalanrestaurants ha posat rumb a la Conca de Barberà per conèixer de prop un d’aquells restaurants que fan territori i cuina catalana de veritat. El destí: l’Hostal Colomí, a Santa Coloma de Queralt. I la visita no podia començar millor: en Pep, el fill de la Rosita, la rep per ensenyar-li el producte que tenen i explicant la història del restaurant amb orgull. I per acabar-ho d’adobar, aquell mateix dia, la coincidència va voler que també hi fos en Pep Nogué, un dels xefs i divulgadors referents de la gastronomia del país. Bon senyal.
Un restaurant Top a la Conca de Barberà
L’Hostal Colomí és història viva de Catalunya. Fundat l’any 1947 per Josep Camps i Pepita Franquesa, aquest petit hostal familiar ha anat evolucionant al llarg de les dècades, sempre fidel a una manera de fer honesta, propera i arrelada. Amb el relleu de les filles, Rosita i Nati Camps, el projecte no només s’ha mantingut viu, sinó que ha crescut amb força. Avui, ubicat al costat del Castell de Santa Coloma, l’establiment s’ha consolidat com un restaurant on el producte de proximitat i l’estacionalitat són el centre de tot. Durant la visita, la Maite va poder conversar llargament amb la Rosita i la Nati, dues dones que parlen amb orgull i passió de la seva feina, del territori i d’una cuina que emociona. Però si alguna cosa parla per elles, són els plats. El menú d’aquell dia va ser un veritable homenatge al producte i a la tradició, amb tocs d’autor que eleven cada proposta:
A l’Hostal Colomí no només hi vas a menjar, hi vas a viure una experiència. A reconnectar amb una manera de fer que no s’ha de perdre
- Aperitiu de benvinguda
- Carxofetes amb mel de romaní i confitura de carabassa
- Carxofetes amb pernil ibèric
- Pèsols del Maresme amb pernil
- Terrina de peus de porc
- Foie-gras, ceps i ou
- Cueta de vaca vella amb pera, ametlla i xocolata
- Tonyina amb verduretes
- Filet de vaca
- Profiterols amb xocolata
- Tatin de pera
Una proposta que parla de cuina d’arrels, de memòria, de sabors reconeixibles, però tractats amb sensibilitat. I tot, amb el caliu d’un servei familiar, humà, proper. A l’Hostal Colomí no només hi vas a menjar, hi vas a viure una experiència. A reconnectar amb una manera de fer que no s’ha de perdre. La Maite en va sortir convençuda: llocs com aquest són els que cal fer valdre. Per la seva història, pel seu compromís amb el territori i, sobretot, perquè cuinen amb ànima.