Que un restaurant estigui obert des del segle passat és d'un mèrit brutal. Un reconeixement per al restaurador que ha tirat un negoci amb molt d'esforç, així com la mostra d'agraïment d'una clientela que repetix moltes vegades la visita a aquest espai per tastar un cop rere l'altre els plats que ofereixen. Parlem, avui, del restaurant Mesón Asador, que va obrir les portes l'any 1998 de la mà de Luís Sanz, el propietari. Fins aquí es desplaça el nostre gastrònom de les contrades gironines, en Jordi Àvila, per descobrir-nos aquest meravellós restaurant de Figueres.


Tot i que la professió de Sanz és la de metge, la seva passió no gaire oculta és la gastronomia, motiu pel qual va decidir obrir el Mesón Asador. Els primers anys va combinar els tractaments a la seva clínica dental amb el servei i atenció de sala de l'Asador. Actualment, es dedica, exclusivament, a atendre els comensals d'aquest restaurant històric de la capital de l'Alt Empordà. "Molts són clients repetidors", explica en Luís, qui exerceix com un "perfecte amfitrió" amb els seus coneixements gastronòmics i el seu bon sentit de l'humor.

Restaurant Mesón Asador a Figueres / Foto: Jordi Àvila
Una truiteta de gambetes molt atractiva / Foto: Jordi Àvila

Els plats que tasta el nostre gurmet gironí són una truiteta de gambetes i una truita oberta de botifarra negra patatera. "Dues delícies que enllacen a la perfecció i són sublims per al paladar", diu en Jordi. El bescoll de lluç a la donostiarra és l'altre plat principal que li posen damunt la taula.

Restaurant Mesón Asador a Figueres / Foto: Jordi Àvila
La impressionant truita oberta / Foto: Jordi Àvila

Per acabar un dinar perfecte al Mesón Asador, un duet magnífic com és aquesta rosta de Santa Teresa i el cremós i deliciós pastís de formatge. Per llepar-se els dits!

Restaurant Mesón Asador a Figueres / Foto: Jordi Àvila
Bescoll de lluç a la donostiarra / Foto: Jordi Àvila

Incansable viatger i amant de la bona cuina i els bons vins, en Luís Sanz ha portat a l'Asador les millors menges de la Península. "L'Asador ha esdevingut el restaurant on a mi m'agradaria anar com a client", confessa. Com a comensal sents que viatges pel país no només amb els plats, sinó també amb la seva extensa carta de vins i els vins recomanats del mes. Ara bé, no creguis que el fet que portin 26 anys de servei impliqui una carta només amb plats tradicionals, que per descomptat n'hi ha i, a més, molt sol·licitats pels clients més assidus. No! També sorprenen dia a dia amb fórmules noves, molt trempades! Sigui en forma de tapes o en forma de racions.

Restaurant Mesón Asador a Figueres / Foto: Jordi Àvila
La rosta de Santa Teresa / Foto: Jordi Àvila
Restaurant Mesón Asador a Figueres / Foto: Jordi Àvila
Quin pastís de formatge! / Foto: Jordi Àvila

Acostar-se a Figueres ja val la pena simplement per tastar els millors plats tradicionals de la zona i conèixer en Luís i el seu equip. El millor lloc per fer una bona entaulada és el Mesón Asador! Per cert, també pots aprofitar per fer una visita a algun dels museus de la zona, com és el cas del Teatre Museu Dalí.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!