És molt especial. I tant! Perquè fa valdre la història i, especialment, la gastronomia de tot un país. Barcelona és una ciutat plena de gom a gom d'expats i locals de cuines internacionals. I, tot i que hem de treure pit de la inigualable cuina catalana, també ens hem d'animar a descobrir restaurants molt ben treballats i dissenyats d'altres cuines foranes. En aquest cas, ens endinsem al restaurant Joosy Gastro, un autèntic emblema de la cuina jamaicana de la ciutat comtal.


El xef visionari i propietari de Joosy Gastro, porta una fusió única de cultures al cor de Barcelona. D'ascendència jamaicana i francesa, Leon es va traslladar del Regne Unit a Barcelona l'any 2009, on ràpidament es va convertir en una figura destacada organitzant esdeveniments musicals i culturals de renom. La seva diversa formació s'estén a l'hostaleria, després d'haver treballat com a director d'art i cultura en llocs emblemàtics com Ocaña i l'Hotel Edition.

Aletes Jeerk / Foto: Un Delicioso Mundo

Quan la pandèmia va aturar la seva carrera a l'hostaleria, Leon es va dirigir a la seva veritable passió: la cuina. Avui, combina magistralment els sabors tradicionals del Carib de Jamaica amb tècniques culinàries franceses refinades, oferint una experiència gastronòmica inigualable a Joosy Gastro.

Dumplings de moniato i coco / Foto: Un Delicioso Mundo

Joosy Gastro: una aventura culinària a la cuina del Carib

Visitar aquest restaurant és sinònim d'embarcar-se en un viatge pel vibrant món del menjar soul caribeny a Joosy Gastro. Amb un menú que combina rics sabors, història i un toc modern, ofereixen una selecció de plats de cuina lenta, elaborats amb cura, perfectes per als amants de la cuina d'avui. Les ofertes celebren els estimats clàssics del Carib, evocant l'essència de les nostres arrels, juntament amb noves creacions atrevides dissenyades per emocionar i inspirar.

Sense sortir de Barcelona, i a través del paladar i del deliciós sentit del gust, pots viure la calidesa, la profunditat i l'ànima del Carib com mai. Precisament, a través dels plats i el receptari d'un territori pots conèixer i endinsar-te en la història d'un país. Al Joosy Gastro comencem amb els entrants on destaquen els dumplings de moniato i coco i les aletes amb salsa Jerk. Ara bé, el menjar sempre s'ha d'acompanyar d'un bon beure i, en aquest cas, em deixo aconsellar per l'expert que m'acosta un còctel spicy paisson paloma.

Curri de xai / Foto: Un Delicioso Mundo

Pel que fa als plats principals, hi ha teca per donar i per vendre. El Yardman Oxtail i el curri de xai són les dues opciones per les quals em decanto, quedant-me amb les ganes de tastar altres suculentes receptes com el pollastre marinat a l'estil jamaicà, arròs salvatge i pèsols, plàtan dolç, ensalada de col vermella, boles de massa, salsa de mango i carabassa i salsa de pinya fumada i picant. També ressalta l'estofat de cua de bou, arròs salvatge i pèsols, plàtan dolç, ensalada de col vermella, boles de massa.

Yardman de cua de bou / Foto: Un Delicioso Mundo

De postres, el pastís dolç de mantega farcit de caramel·litzat en crosta escamosa o el mango caramel·litzat i cobert de pinya amb crumble de gingebre i coco són les dues grans especialitats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!