A més de la Fageda d'en Jordà, la comarca de la Garrotxa és coneguda per la seva riquesa volcànica. El parc natural de la zona volcànica de la comarca compta amb més de 40 volcans, molts dels quals es poden visitar. Caminar pels seus senders et permet explorar aquest paisatge únic i observar els elements volcànics que han format aquesta regió al llarg de la història. Un espai on la natura i la gastronomia es combinen per oferir-te una agradable experiència. En aquesta ocasió, l'assessor gastronòmic Jordi Àvila passeja per la Fageda d'en Jordà fins a caure als afores d'Olot, entre Batet de la Serra i Sant Cristòfol de les Fonts, per descobrir-nos un restaurant de cuina volcànica amb plats que treuen fum.
A l'Hostal dels Ossos, tens l'oportunitat de gaudir de la cuina de la Garrotxa amb una varietat de plats tradicionals i innovadors que utilitzen productes locals i de qualitat. Els menjars es poden degustar en un ambient càlid i acollidor, i amb una atenció personalitzada que fa que cada visita sigui una experiència memorable. Aquest preciós establiment incrustat en un estimulant enclavament natural forma part del conjunt de restaurants que han consolidat una cuina apassionada basada en els usos gastronòmics més arrelats a la comarca, partint de productes de la terra, i que han projectat una cuina a l'abast de tots els paladars. Una cuina basada en un receptari tradicional, creatiu i més atrevit fan créixer les inquietuds i curiositats culinàries pròpies de la zona.
"La nostra cuina es fonamenta en la tradició i els productes de la Garrotxa. S'hi troben plats com els caragols a l'adobat, el remenat de fesols de Santa Pau amb botifarra esparracada i bolets, l'ànec amb peres i altres delícies que tenen el seu moment especial als migdies", confessen els propietaris. Aquesta cuina del xup-xup, com l'ànec amb peres o l'àmplia varietat de carns guisada amb bolets, són receptes sublims que encisen la comarca sencera i focalitzen un raig de sol gastrònom entre la densa i bonica Fageda.
Alguns dels plats que destaquen entre una carta atractiva i deliciosa són els infal·libles i locals fesols de Santa Pau amb cansalada (9 €), els tradicionals macarrons de la iaia (9 €), els singulars ossos d'espinada de porc amb allioli (11,5 €), les clàssiques mandonguilles amb suc (9,5 €), uns peus de porc amb caragols que delecten els paladars de bons esmorzadors de forquilla (16,5 €) o el Llaminer de Cuina Volcànica (6,5 €).
"Som un equip apassionant, amb vocació de servei i il·lusió per oferir-te la nostra cuina", expliquen. En Joan Masegur, n'és el cap de cuina i representa la tercera generació del restaurant. Amb un hort propi i el compromís d'utilitzar productes locals, la seva cuina reflecteix la frescor i la qualitat dels ingredients de proximitat. Hi pots reviure els sabors més autèntics en un entorn acollidor i ecoconscient. El restaurant té quatre sales amb una capacitat total de 130 persones. Disposem de menjadors per a festes familiars, comunions i bateigs. A més, comptem amb un parc infantil adaptat per als més petits.