En una època en la qual el turisme de muntanya substitueix el turisme de platja, la ciutat de Girona s'erigeix en un reclam per al públic local i internacional durant tots els dies de l'any. Passejar per Girona, pel Barri Vell, el pont vermell, els carrerons amb la seva màgia encisant i, per descomptat, tastar l'oferta gastronòmica d'una ciutat que compta amb un potencial altíssim. Fins a la capital gironina s'hi desplaça el nostre assessor gastronòmic, en Jordi Àvila, per descobrir-nos un restaurant de cuina de temporada i proximitat a Girona.

 

Es tracta del restaurant Dit i Fet, on el protagonista és el producte que ofereix l'entorn, cuidant el més mínim detall cada elaboració, aplicant tècniques i idees actuals als plats de sempre. Liderat per Adrià Edo als fogons i Júlia Trota a sala, formen un equip apassionat per la gastronomia, on cada peça del trencaclosques és clau per brindar una experiència culinària excepcional a cada un dels comensals.

Tàrtar de vieires, salsa d’oliva "camamilla" i bitxo / Foto: Jordi Àvila

Dins la senzillesa, la proposta d'aquest duet gastronòmic permet redescobrir sabors que han quedat en l’oblit. S'hi troba cuina de producte, cuina de cullera, cuina catalana amb mirades a la cuina de la península. "Entenem que són tan importants els plats com el fet de maridar-los amb un bon vi, és per això que comptem amb una àmplia proposta de vins d’arreu del món", apunten per als més apassionats del bon beure.

Magret d’ànec curat amb salsa d’ànec a la taronja i panotxa a la brasa / Foto: Jordi Àvila

En la seva visita, en Jordi Àvila s'embruta les mans per tastar una mica de tot i impregnar-se de la grandiosa qualitat del Dit i Fet. Unes croquetes de cua de vedella de Girona o la gilda (3 € i 4,5 € la unitat, respectivament) dibuixen la catifa vermella que ens endinsa a una carta que reflecteix la història de la ciutat gironina del passat, però també del present.

Truita cremosa de gamba de Palamós / Foto: Jordi Àvila

Dels principals, què dir-ne? Compromís, talent i sabors estratosfèrics. El tàrtar de vieires, salsa d’oliva camamilla i bitxo, el planxat de peus de porc, rossinyols i Comté, l'albergínia escalivada, vinagrets de sèsam, mostassa i mel, herbes mediterrànies, pinyons i crema àcida són tres plats interessants que resolen a la perfecció.

Pastisset d’ametlla amb gelat de llimona / Foto: Jordi Àvila

Però no només hi ha això. No podem fer una ressenya del Dit i Fet sense mencionar la truita cremosa de gamba de Palamós i el magret d’ànec curat amb salsa d’ànec a la taronja i panotxa a la brasa que fan les delícies de qualsevol paladar. Per últim, unes postres boníssimes a base d'un pastisset d’ametlla amb gelat de llimona. L'horari del restaurant és de 9.30 a 17 h i de 19.30 h fins a les 00.30 h. L'horari de la cuina oscil·la des de les 13 h a les 15 h i de les 20 h  a les 22.30 h de dijous a dilluns. Dimarts i dimecres tanquen.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!