Una cuina de mercat i de temporada envoltada d’un paisatge únic i d’unes vistes espectaculars. Així es podria definir l'experiència immersiva que es viu a Cellers (Castell de Mur, Pallars Jussà), concretament al pantà de Terradets, on s'hi encapsula l'Hotel Terradets i el Restaurant del Llac. Amb uns finestrals omnipresents i que evoquen una sensació de menjar flotant sobre l'embassament, degustar un àpat en aquest espai és un luxe no només palatal sinó que també visual. Fins allà s'hi desplaça el nostre corresponsal Jonathan Nuevo, més conegut com a Esmorzarsdeforquilla.cat, per descobrir la proposta gastronòmica de l'espai i un esmorzar de forquilla excel·lent per fer enmig de l'enclavament.


Un establiment multiproductiu i divers, en què destaca per damunt de tot el restaurant del Llac. Ells expliquen que fan una cuina basada en un producte de qualitat i de proximitat, d’arrels pallareses i catalanes. Han seguit aquesta direcció autòctona al llarg dels 70 anys d’història, inspirada en la tradició de la comarca, i que alhora ofereix una mirada i una posada en escena actual.

Una truita de patates sucosa i molt ben feta amb pa amb tomàquet / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

L'esmorzar de forquilla imperdible que té el privilegi de tastar el nostre corresponsal són els torrats i bonics ous ferrats amb girella (9 euros), una clàssica i molt notable truita de patates (5,75 euros), la infal·lible tripa de vedella (8 euros) i, per a les postres, selva negra i pastís de mató (5,50 euros), un pastís del dia que va canviant en funció de la jornada. Per cert, menció especial a la girella, un embotit típic del Pallars Jussà, que té com a ingredients principals l'arròs i els menuts (tripa, freixura i cor) del corder.

Els ous ferrats amb girella / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

"Si d’una cosa estem orgullosos, és dels nostres orígens", diuen. Per això la Cafeteria Casa Gabriel, fa menció del seu padrí, promotor i acollidor dels viatjants que creuaven l’antic pas de la Serra. A la cafeteria, podràs prendre des d’un cafè a un entrepà, o fins i tot fer una graellada de carn, degustar les nostres tapes i embotits pallaresos, en un ambient acollidor i unes vistes captivadores.

La visita acompanyada de Jonathan Nuevo al restaurant del Llac / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Finalment, hi ha el bufet lliure. Després d’un dia actiu i ple d’emocions, res millor que el seu bufet, per fer un tast de tota l'oferta culinària condensada, tant tradicionals com actuals, adaptats a tots els gustos. Menjar, i en especial esmorzar, és un dels plaers més grans del món. "És molt complet i apte per a tothom", conclouen.

La tripa de vedella / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

Tot plegat, una combinació hotelera i gastronòmica agafada de la mà amb un quadre paisatgístic preciós de fons i un color verd aigualit de tres-cents seixanta graus al teu voltant. Meravellós. Salut i al lio!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!