El restaurant El Tamboret de Tarragona és un petit, però encantador local situat a la part alta de Tarragona (Carrer de Santa Anna, 12), on els amants del bon menjar i el bon beure trobaran un racó de felicitat. Aquí, la Pili i l’Eli, les seves amfitriones, s'encarreguen de crear un ambient càlid i acollidor que et farà sentir com a casa des del primer moment. Recentment, per cert, ha estat premiat amb un Solete a la Guia Repsol. La corresponsal a les contrades de Tarragona, la Maite Escribà, més coneguda com a Top Catalan Restaurants, ens descobreix aquest meravellós i econòmic restaurant.
Aquest lloc és conegut per oferir els millors formatges de la ciutat, presentats amb una cura i dedicació que es reflecteixen en cada tall i cada peça seleccionada. Els formatges es poden degustar acompanyats de grans referències de vi natural i cervesa artesana, una combinació perfecta per als paladars més exigents.
Entre els plats destacats d'El Tamboret de Tarragona, no et pots perdre les rillettes, un autèntic plaer per als sentits. Però, sens dubte, l'estrella de la casa és la famosa taula de formatges, una selecció meticulosa que et farà viatjar pels sabors més autèntics i intensos. Els embotits, tallats al moment darrere el taulell, també són una delícia imprescindible per a qualsevol visita. Si busques un lloc on gaudir de productes de qualitat en un ambient íntim i proper, El Tamboret de Tarragona és la destinació perfecta. La Pili i l’Eli t'esperen per oferir-te una experiència gastronòmica inoblidable en una sensacional terrassa.
"Molt agradable el lloc. És petit, però acollidor, i és un puntàs tenir força espai de la terrassa al carrer, en un enclavament preciós dins de la part històrica de la ciutat, a la part alta", coincideixen molts clients. A més del toc pintoresc, l'especialitat d'aquest espai són els vins, els formatges i els embotits. Normalment, el gran gruix dels comensals es demanen una taula de formatges.
"El servei té molt coneixement i saben assessorar molt bé, així com el tracte és impecable", diuen. Quan en serveixen una, t'expliquen quin tipus de formatges componen la degustació, el seu origen i l'ordre aconsellable per tastar-los. Un plat que és característic i difícil de trobar a altres llocs és la rillette, que per acompanyar és un encert majestuós.