Últims dies per tancar la carpeta de la primavera i les cues a l'autopista direcció Girona els divendres a la tarda anuncien la imminent arribada de l'estiu. Davant d'un cap de setmana que apunta a ser calorós, toca encetar les recomanacions fabuloses de la Costa Brava des d'on gaudir d'excel·lents àpats. L'assessor gastronòmic i corresponsal a les terres gironines, en Jordi Àvila, ens presenta un lloc idíl·lic, amb unes vistes panoràmiques del Mediterrani i una cuina d'alta volada per encisar els ulls i els paladars de tots aquells que s'hi deixin caure.

 

Restaurant Almadraba: vistes i plats encisadors

La brisa marina t'acaricia les arestes facials mentre degustes una gran proposta culinària com el caneló de pollastre i marisc o d'altres plats que reivindiquen els peixos. Amb reconeixements a la Guia Michelin i a la Guia Sol Repsol, rere els fogons hi ha les mans del xef Jaume Subirós.

El cuiner Jaume Subirós rere els fogons de l'Almadraba / Foto: Jordi Àvila

L'essència és la cuina de mercat i el peix, tot un referent a la Costa Brava. És el restaurant de referència de l'hotel amb una cuina basada en el producte local, de temporada, de mercat i de primera qualitat. I, per damunt de tot, s'han de destacar i ressenyar les elaboracions de peix, especialment la tonyina Almadrava. Tal com va establir el xef i fundador, Josep Mercader, se segueix la mateixa línia de tradició i d'innovació amb un servei personalitzat, amb la preparació d'elaboracions davant els comensals.

L'espectacular caneló de pollastre i marisc / Foto: Jordi Àvila

Dues alternatives al mateix espai

Dins de l'Hotel Almadraba, hi ha un segon restaurant que és l'Almadraba Bites que es fonamenta en l'homenatge a la tradició, la cultura, els productes, les elaboracions casolanes i a l'entitat catalana. En definitiva, una cuina més popular i divertida que ofereix una carta basada en productes locals del mar i de la terra, amb plats de la cultura gastronòmica catalana mediterrània.

Rigatoni Almadraba / Foto: Jordi Àvila

D'altra banda, la tercera i darrera proposta és l'Almadraba Snack Grill, un espai complementari als anteriors on gaudir de la nova oferta gastronòmica amb plats lleugers, saludables i refrescants d'arrossos, peixos i carns a la graella mentre et sedueix, això sí, la brisa i les vistes al mar. Un bar que, per cert, està obert cada dia de la temporada, que s'estén des de l'abril i fins a la segona setmana d'octubre.

Plats d'alta volada

El xef actual, Jaume Subirós, és també el gendre de Josep Mercader. Des d'una petita empresa familiar amb ambicions humils, Josep Mercader va revolucionar la cuina catalana amb la creació d'una escola. Va créixer una tradició sincera i exigent d'hospitalitat i gastronomia. Actualment, primer el seu gendre Jaume Subirós i, després, els seus nets, han agafat el relleu d'aquesta cuina tradicional que no deixaran indiferents els paladars més exigents.

Llobarro de Cadaqués / Foto: Jordi Àvila

El pernil de mar, ventresca de tonyina (35,70 €) o la tonyina tomata en cru (17,70 €) són els dos primers exemples de la importància de la cuina marítima i tota la fauna de peixos que obren un ventall d'opcions magistrals als fogons. N'hem parlat abans, però cal tornar-lo a mencionar amb la seva cremositat i presentació exquisida del caneló de pollastre i marisc (19,40 €) o els aclamats rigatoni Almadraba (24,60 €), un dels plats més demanats entre els comensals.

Postres clàssiques / Foto: Jordi Àvila

I, abans d'endinsar-nos en les postres, una darrera oda al peix amb l'espatarrant llobarro de Cadaqués a les herbes Almadraba (33,60 €), l'exemplificació de la importància del mar i el producte local. Finalment, les postres clàssiques, però la mar de bones, amb els pastissos del nostre carret: tarta Tatin (12,60 €) i el pastís de formatge i gerds (12,60 €).

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!