L'àvia i el net treballant plegats als fogons de casa. Així es podria definir l'essència del restaurant Marimorena, ubicat a prop del centre de Sant Boi de Llobregat i que potencia la cuina de l'àvia, és a dir, la tradicional i la catalana, però amb una mirada del net, és a dir, la versió més moderna, innovadora amb tocs d'arreu del món. Fins aquí es desplaça el nostre corresponsal de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en Josep Lluís Penadès, més conegut a les xarxes socials com a @undeliciosomundo. Fes play al vídeo per descobrir tots els plats i enamorar-te d'aquest restaurant ben català!
12 anys són els que porta obert el restaurant, situat al centre de Sant Boi de Llobregat. "Volia tornar a casa: ser a prop dels amics, de la família i nodrir-me de tots els productes brutals que tenim al nostre voltant, de la mà d'una pagesia molt forta a la comarca", explica el propietari Albert Mendiola. Amb això es refereix a donar importància a la temporada de la carxofa, del pota blava, dels espàrrecs del Llobregat, les cireres i una llarga llista de productes autòctons. "Al cap i a la fi, fem una cuina honesta", sentencia.
![Restaurant Marimorena / Foto: Un Delicioso Mundo Restaurant Marimorena / Foto: Un Delicioso Mundo](/uploads/s1/48/26/54/54/costella-1_15_630x420.jpeg)
Ubicats a la carretera de la Santa Creu de Calafell, núm. 73, l'Albert defensa el fet de recuperar les receptes antigues i els sabors de sempre, "aquell xup-xup tan característic del nostre país, però amb un toc gamberro i més atrevit per anar més enllà de la cuina tradicional", confessa. Fins al punt de deixar-se anar i plasmar les seves irreverents idees del cap al plat, com el sushi català, és a dir, de pa amb tomàquet i tonyina Balfegó, o l'ensalada russa amb el pintxo de botifarra negra.
![Restaurant Marimorena / Foto: Un Delicioso Mundo Restaurant Marimorena / Foto: Un Delicioso Mundo](/uploads/s1/48/26/54/96/sushi-catala-2_15_630x420.jpeg)
A Marimorena queda palès que són amants dels ingredients ecològics i de temporada. "Treballem una proposta centrada en el territori i en el producte de proximitat, per aquesta raó cada setmana seleccionem per al comensal els plats més interessants de la carta", afegeix Mendiola. Dona un cop d’ull i anima’t a provar-los!
Per a aquests dies de juliol, al menú de productes de proximitat ressaltaven l'amanida verda amb síndria, quinoa, formatge fumat, menta i ceba cruixent, les cocotxes de bacallà a la brasa amb mongetes de Santa Pau, el trinxat de bolets amb cansalada a baixa temperatura o els ous ferrats amb calamarsons, tomàquet confitat a la llima i alls tendres. Pel que fa als segons, algunes de les opcions més suculentes: l'arròs vegetal amb escalivada i formatge de cabra, el risotto de trompetes amb costella de porc i torrada de grana padano, la costella de vaca a baixa temperatura o el melós de xai amb peres al vi blanc, prunes i ametlles torrades.
![Restaurant Marimorena / Foto: Un Delicioso Mundo Restaurant Marimorena / Foto: Un Delicioso Mundo](/uploads/s1/48/26/55/38/torradeta-2_15_630x420.jpeg)
"En els meus records, sempre va ser la cuina l’espai en el qual més temps passava dins de la meva casa. Un lloc que m’oferia tot el que em feia gaudir i que solia estar ocupada per la meva millor mestra: la mare. D’ella aprenia, entre altres coses, el respecte pel producte i la importància d’alimentar a aquells que acudien a la nostra casa. Però l’inconformisme i les ganes d’aprendre pròpies de la joventut em van portar a continuar aprenent en moltes altres cuines. Sento que he treballat i que he après dels millors, però mai he deixat de ser fidel als principis que em van inculcar a la cuina de la meva casa", finalitza l'Albert Mendiola.