A poc a poc, La Gourmeteria va reconeixent restaurants d'arreu del territori. A la demarcació de Tarragona, la nostra especialista és la Maite Escribà, més coneguda com a Top Catalan Restaurants. Una zona farcida d'establiments interessants, alguns dels quals amagats a poblets recòndits que són difícils de conèixer. En aquesta ocasió, descobrim a la localitat de Nulles (Alt Camp), el restaurant QuintaForca i l'oasi de plats i talent que s'uneixen entre les parets d'aquest local.
Fes play al vídeo i deixa't acompanyar per la nostra corresponsal a Tarragona i salivar amb els plats que ens trasllada fins a les nostres taules.
Restaurant QuintaForca: territori i mil i un sabors
QuintaForca neix del compromís i del descobriment d’un territori i la seva gent. Són un restaurant de Slow Food i km 0. La cuina que hom s'hi pot trobar és de proximitat, sense pretensions. Productes frescos, acabats de collir, ecològics i sostenibles. Per la seva cuina passa el bo i millor del pagès, el pescador, el viticultor i un grapat de petits productors que tenen a la vora.
Els agrada el producte de temporada i el consenten com cal, deixant que expressi la seva naturalesa de sabors i textures. En definitiva, la cuina de sempre, la tradicional, sense fums. Fresca i intuïtiva amb un toc boig. Els protagonistes darrere d'aquesta història són en Xavier i la Fina, que elaboren un tast degustació perquè els comensals gaudeixin durant una bona estona de la taula i de la gent. Per a ells, la vida passa entre menjades i cuinar és un acte d'amor.
"La vida passa entre menjades i cuinar és un acte d'amor", expliquen el Xavier i la Fina, les mans darrere d'aquest projecte que estima la terra i cuida l'entorn
Cuina ecològica, local i de temporada plena d’estima i compromís, fidel a la tradició, suggeridora des de la senzillesa i sorprenent quan es troba al paladar. La cuina de les nostres àvies, però posada al dia, amb un respecte màxim pel producte i per a les persones que el fan possible. Cuina sensorial que transporta a llocs màgics del nostre benvolgut país. La tradició posada al dia amb productes saludables que transmeten tota l’energia de la terra i del mar. QuintaForca són en Xavi, la Fina i tota la gran família de persones que fan possible tenir un rebost ecològic, local i de temporada preparat per fer xalar tots els qui vulguin acostar-s'hi.
Plats de somni per emmarcar
En temps de tòfona, tot i que ja s'acaba, el QuintaForca ofereix l'anomenat Tast de Confiança, a través de la seva cuina d'hivern, amb uns plats de somni per emmarcar. Una sopa bruta de galets i tòfona, juntament amb una terrina de pa de fetge de porc gascó i nyàmeres 2023 donen la benvinguda al comensal. La caixa Bento es caracteritza per un xató de xicoira, el bonítol curat amb nap daikon i gingebre, la gamba despullada amb caldo dashi i tòfona, la tempura de calamar i maionesa de tòfona, i el foie mig-cuit amb tòfona. Visca l'oda a la tòfona!
Alguns dels entrants i principals que pots tastar són l'ostra del Delta amb capipota, els pèsols menuts de papada de bacallà i botifarra del perol i tòfona o el caneló de pularda amb tòfona o el civet de mandonguilles de senglar amb verdures d'hivern. I a la traca final, un tast de formatges de pastor, la crème brûlée amb infusió de tòfona o la poma al forn. Un gran àpat fent país!