De restaurants, a Barcelona, n'hi ha molts, però de mare només n'hi ha una. Si voleu sorprendre a la vostra el pròxim diumenge amb delícies com els aperitius del Xerta amb l’skyline del Delta, l'espagueti a la carbonara amb formatge pecorino, o la rajada amb Minière d'anguila i dashi i freses de peix volador amb oli d'alfàbrega, no ho dubteu: deixeu-vos recomanar per Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, que torna a la ciutat comtal amb tres propostes que no us podeu perdre.
Feu play i feu gana, gourmeters!
Xerta Restaurant
Xerta Restaurant ens ofereix una immersió Delta de l'Ebre endins sense moure'ns de Barcelona. Té una estrella Michelín, i la seva carta fusiona la gastronomia tradicional amb uns tocs de cuina d'autor. El seu director, Joaquim López, ha impulsat el local com a homenatge a la seva terra. "Els productes que utilitzem són aquells que ens identifiquen i ens recorden els nostres orígens", ens explica López, "angules, ostres, tallarines, peixos, anguiles i, per descomptat, arrossos, ja que el Delta de l'Ebre és la principal zona de producció de tota Catalunya".
🍽️ Preu plat (19,00€)
📍 Còrsega 289
Belbo Dos Besos
El Belbo Dos Besos és una oda a l'espectacle, a la diversió i a la gastronomia italiana. Aquest place to be molt segurament esdevingui molt aviat una visita obligada que no deixarà indiferent a ningú, per com de vistosa és la seva decoració i com d'animat és el seu ambient. Compta amb dues plantes: una d'inferior amb terrassa per gaudir de menges italianes informals com la pizza, i una de superior amb una proposta nocturna i cabaretera amb espectacles en directe i molta vida social.
🍽️ 19,50€ (Preu plat)
📍 Rambla de Catalunya 15
Taberna Kamikaze
El Mediterrani i Japó es donen la mà a Kamikaze, on trobem a dos joves exDisfrutar (Enric Buendia, Aritz Ribalta) al capdavant. Amb una estètica de taverna, la proposta de Kamikaze és totalment gastronòmica. "La idea", confessen els seus responsables, "és fusionar plats tradicionals japonesos amb la cuina i els productes d'aquí; unir cultures a través de salses, tècniques o productes". A tots els plats? També al milfulls? La rajada amb Minière d'anguila i dashi i freses de peix volador amb oli d'alfàbrega d'aquí sota parla per si mateixa.
🍽️ Preu plat (13,00€)
📍 Rosselló 197