Aquesta setmana aterrem a Berga per conèixer tres restaurants impressionants de la capital del Berguedà. Els tres plats que ens porta en aquesta ocasió la Sònia Carmona, la nostra Foodlovers de confiança, són les múrgoles farcides de tall de pintada amb salsa de foie gras; melós de vedella amb salsa de ceps, cebeta cruixent i un toc de reducció de Porto; i múrgoles a la crema, espàrrecs verds i maccheroni. Quina bona pinta, oi? Feu play i feu gana, gourmeters!

La Cabana

La Cabana és un hostal que va començar la seva història a finals dels anys 50, però ara fa 20 anys, el gener de 2003, van iniciar una aventura familiar, en el qual l'objectiu era convertir un vell hostal en un restaurant-hotel modern. Van començar pel restaurant on actualment ofereixen una cuina contemporània, amb productes de temporada i, si és possible, de proximitat, i recentment han posat en marxa la primera fase de l'hotel, recuperant així l'opció de quedar-se a dormir. D'aquesta manera donen la possibilitat de gaudir de la cuina, descansar, i aprofitar l'entorn de la nostra comarca. I, especialment, gaudir durant el dia d'unes vistes increïbles i encisadores.

Múrgoles farcides de tall de pintada amb salsa de foie gras / Foto: Raquel Sánchez

🍴 15,95 € (Preu mitjà)

📍 C-1411z PKm. 79, 5

Restaurant Terra

El restaurant Terra és un restaurant situat a Berga, al bell mig del Passeig de la Pau, artèria principal de la vila i que barreja cuina clàssica i actual sempre partint de producte de temporada i amb una clara visió pel producte de proximitat, tant berguedà com català. Disposen de 2 menús degustació (l’hort i el terra) i un menú entre setmana anomenat tradició. Ofereixen plats refinats i de temporada, així com un excel·lent maridatge de vins, en un restaurant sofisticat i minimalista.

Múrgoles a la crema, espàrrecs verds i maccheroni / Foto: Raquel Sánchez

🍴 24,00 € (Preu mitjà)

📍 Passeig de la Pau, 27

Restaurant Gretta

El restaurant Gretta és una proposta plena de personalitat cosmopolita, a partir d'una acurada carta gastronòmica, basada en la clàssica cuina de fonda i restaurant informal. Aposta per recuperar l'excel·lència dels plats que formen part de la memòria de molts. L'espai es troba en un entorn elegant i sofisticat, un lloc de trobada per als amants de la bona cuina en un entorn d'exquisida sensibilitat, inspirat en les arts decoratives. Amb una exquisida terrassa en un dels llocs més tranquils i acollidors, al passeig més característic de la burgesia catalana, farà les delícies de tots aquells que volen gaudir d'un lloc tranquil a l'aire lliure.

Melós de vedella amb salsa de ceps, cebeta cruixent i un toc de reducció de Porto / Foto: Raquel Sánchez

🍴 9,90 € (Preu mitjà)

📍 Plaça de Viladomat, 17