Una setmana més, La Foodlovers torna per descobrir-nos els restaurants més emblemàtics, aquesta vegada, de Barcelona. La ciutat amb més oferta gastronòmica de Catalunya. Variades, amb producte de qualitat i excepcionals; així són les cuines del conjunt de restaurants que trobem a la ciutat comtal i que avui descobrirem acompanyats de La Foodlovers. Un txuletón d'un quilo de vaca Frisona, espaguetis servits a l'interior d'un cranc de mar o un restaurant amb vistes privilegiades. Tot això i més, a continuació. Som-hi gourmeters!

 

1. Maison Carne, la casa del Txuletón

Arriba a Barcelona un dels restaurants més emblemàtics de França: el Maison Carne. El seu nom ja ho diu tot, és un temple per als amants de la carn. Per un preu tancat de 32,90 euros per persona, en l'interior d'aquest icònic restaurant francès, podreu gaudir d'un txuletón d'un quilo provinent de la vaca Frisona alimentada durant 12 meses tan sols d'herba fresca. I com que la carn acompanyada sap molt millor, us la serviran amb unes patates fregides casolanes boníssimes i un bol amb l'amanida de la casa. Tot un espectacle que ja us espera al cor de l'Eixample barceloní.

Txuletón amb patates fregides i amanida / Foto: Montse Giralt
Txuletón amb patates fregides i amanida de Maison Carne / Foto: Montse Giralt

📍 Carrer Mallorca, 204

2. 2254, un viatge per la costa mediterrània

2254 són els quilòmetres que separen Palerm de Barcelona i representen el recorregut vital del seu propietari, el xef Nuncio Cona. Durant la travessia, es va trobar amb Pep Nogué a l'escola Bellart i va decidir posar en pràctica les tècniques apreses. Les receptes dels seus plats i la seva matèria primera, són un homenatge a aquest recorregut per terres de la costa mediterrània italiana, francesa i catalana reinterpretada pel seu xef. Cada plat del restaurant és una combinació única amb caràcter, sabor i productes de les diferents localitats per fer viatjar al comensal amb cada mossegada. Com els espaguetis amb cabra de mar que La Foodlovers va poder provar. Boníssims!

FOOD LOVER TAPAS 2254 cabra de mar / Foto: Montse Giralt
Espagueti amb cabra de mar / Foto: Montse Giralt

📍 Consell de Cent, 335

3. Casa Luz, la cuina de Tomás Abellán

A la part alta de Plaça Universitat, a tan sols unes passes de l'emblemàtica plaça de Catalunya, trobem Casa Luz, un restaurant de cuina d'autor. La seva proposta gastronòmica és mediterrània alhora que refrescant, oferint sabors locals i autèntics que celebren la identitat i essència de la ciutat de Barcelona. Unes creacions sota el nom de Tomás Abellán d'una qualitat exquisida. Però això no és tot: les vistes des de l'àtic són immillorables. Us atreviu a descobrir-les?

FOOD LOVER CASA LUZ movil foto / Foto: Montse Giralt
Mandonguilles de pollastre amb puré de xirivia i bledes / Foto: Montse Giralt

📍 Ronda de la Universitat, 1

Aquests tres restaurants que La Foodlovers us ha descobert a Barcelona us esperen amb les portes obertes a la ciutat comtal per sorprendre-us amb els seus plats. Si voleu conèixer altres restaurants d'arreu del territori, a la secció Kilòmetre 0 de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, trobareu una selecció d'allò més diversa i interessant: Girona, Ripoll, Solsona, Montblanc, les Borges Blanques... No us en deixeu cap sense tastar!