Tarragona us esborrona? Això és perquè no coneixeu la proposta gastronòmica que s'hi amaga: cebiche de corball, llima, pebre groc, alvocat i camote; un cremós de romesco  de gamba vermella de Tarragona, escuma de patata, maionesa de julivert, pa de ceba de Riudoms; carpaccio de gamba vermella de Tarragona amb oli de nous, sal de carbó i xips de iuca. Aquests són els plats que va tastar a la capital tarragonina la nostra Foodlovers de confiança, Sònia Carmona. Voleu veure les seves descobertes?

¡Feu play i feu gana, gourmeters!

 

👨‍🍳 El millor xef italià obre restaurant a Barcelona: carta, preus i horari

El Taller

El Jorge i l’Óscar són dos catalans del Perú. Cuiners formats a la Hoffmann, a El Taller aposten pel producte de proximitat i la feina compartida amb diversos productors de la zona —el Paco, expliquen els propietaris, ve amb la seva furgo per portar-los-hi el bo i millor de la llotja de Sant Carles i l'Ampolla. També han fet xarxa amb altres productors de vins fora de DO; referències personals i molt pensades. A El Taller, no només busquen sorprendre amb els plats, sinó amb els maridatges que poden fer-s’hi jugant amb la seva carta de vins.

Cebiche de corball, llima, pebre groc, alvocat i camote / Foto: Raquel Sánchez

🍽️ 18€ (Preu mitjà)

📍 Sant Pere 14

El Terrat Restaurant

Conèixer d'on venim per tenir clar cap a on anem: aquest és un dels objectius de la nova proposta gastronòmica del xef Moha Quach, propietari d'El Terrat Restaurant. Els nous menús s'endinsen en la cuina de l'antiga mediterrània, des de l'imperi romà fins al Marroc i Tarragona. Una fusió de sabors, textures i aliments amb un denominador comú: el vincle indubtable amb el Mare Nostrum. Tot plegat, amb el producte de proximitat i de temporada com a protagonista, i sense perdre de vista la importància dels petits productors, pescadors, pagesos, ramaders i bodeguers.

Cremós de romesco  de gamba vermella de Tarragona, escuma de patata, maionesa de julivert, pa de ceba de Riudoms / Foto: Raquel Sánchez

🍽️ 28€ (Preu mitjà)

📍 Carrer Pons d'Icart 19

Arcs Restaurant

L’establiment està allotjat a un retall d’història molt ben guardat, un edifici que data del 1350 i que conserva 8 arcades gòtiques en perfecte estat. Originalment era una casa de pagès on es comerciava amb gel, gràcies a un pou de neu que encara conserven. El seu interior, Arcs Restaurant encara conserva part de la seva història ancestral: hi destaquen les parets d’autèntica pedra natural, pintades en tons càlids i atractius, que aporten un ambient acollidor i contemporani. Aquesta fusió de tradició i innovació es reflecteix en els seus plats.

Carpaccio de gamba vermella de Tarragona amb oli de nous, sal de carbó i xips de iuca / Foto: Raquel Sánchez

🍽️ 24,50€ (Preu mitjà)

📍 Carrer de Misser Sitges 13