Els restaurants familiars tenen una aura i una manera de fer única que no s'aconsegueix en altres establiments. Una passió per la cuina que es nota en cada plat i que en el cas del restaurant d'avui, ja fa tres generacions que dura. Parlem del restaurant Can Mià, a Palol de Revardit. Fins aquí es desplaça el nostre gastrònom de les contrades gironines, en Jordi Àvila, per descobrir-nos aquest meravellós restaurant del Pla de l'Estany.

 

 

Can Mià és un restaurant de cuina de xup-xup. És el Santuari de la Pagesia i la Gastronomia de Palol de Revardit (Pla de l’Estany) i el local de referència dels rostits a la comarca. Can Mià va obrir portes la nit de Nadal del 1978, moment en què la Maria i en Jaume Mià van inaugurar el restaurant. Van començar fent carn a la llosa i a la brasa, però passats uns anys es van posar a fer rostits. Cuinaven amb els productes que ells mateixos criaven al voltant de la casa (i que, de fet, encara tenen); bestiar que conforma l'oferta de la seva carta i dels rostits que elaboren: ànecs, oques, galls d’indi, pollastres… També hi tenen gallines, paons, faisans, xais i cabres, porcs senglars i, fins i tot, dos ases.

Menjador del restaurant Can Mià / Foto: Jordi Àvila

Van agafar el relleu del restaurant els germans Mià, la Rosa Mià i en Pere Mià. En Pere es va arribar a proclamar el “rei dels rostits” (amb corona inclosa) l’any 2003. Ara fa 5 anys que regenta el restaurant la 3a generació, en Miquel Mià i la seva dona. Continuen el llegat de la cuina de la família i promocionen els rostits i les receptes centenàries.

Amanida del restaurant Can Mià / Foto: Jordi Àvila

El restaurant ofereix plats catalans de tota la vida. Per obrir la gana, una amanida de l'hort, unes croquetes de rostit o un assortit d'embotits gironins amb pa amb tomàquet són algunes de les opcions de la casa. També tenen carxofes al forn, una delícia digna de tastar.

Caragols del restaurant Can Mià / Foto: Jordi Àvila

Com a plats principals, tenen diverses receptes tradicionals d'allò més bones com són les verdures de l'horta, els caragols amb sípia i gambes o els calamars a la romana.

Peus de porc guisats del restaurant Can Mià / Foto: Jordi Àvila

Passem als plats forts. Els guisats i els rostits són l'especialitat del restaurant. Uns plats boníssims que encara són millors quan es mengen en un espai tan acollidor com el menjador de Can Mià. Gall d'indi rostit amb peres o peus de porc guisats són dues de les eleccions que mai fallen.

Crema catalana del restaurant Can Mià / Foto: Jordi Àvila

Per acabar l'àpat, un bon assortit de postres casolanes: recuit amb mel, crema catalana i pastissets. El menú té un preu de 35 € i inclou beguda i cafès.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!