La Gourmeteria és sinònim de territori i, com a tal, el cinturó metropolità no queda en l'oblit. Amb la voluntat d'estendre'ns per tot el país, en Josep Lluís Penadès, més conegut com Un Delicioso Mundo a les xarxes, ens acostarà mensualment restaurants de la província de Barcelona, des del Baix Llobregat, Maresme, Vallès Oriental o Vallès Occidental, entre altres. Una aposta ferma de la secció per estendre la mirada arreu de Catalunya i a totes les comarques del territori. És per això que, en aquest segon capítol a la secció, @undeliciosomundo s'apropa fins a Terrassa per visitar una taverna de cuina catalana amb uns plats brutals. I sabeu per què diem aquest adjectiu? Perquè és la marca identitària d'uns dels xefs més coneguts del país, el cuiner Marc Ribas, i la seva espectacular La Taverna del Ciri.


"Entre el seny i la rauxa", així descriu Marc Ribas la carta que caracteritza La Taverna del Ciri (Carrer d'Antoni Torrella, 66, Terrassa). Una carta que, segons explica el cuiner i presentador del Joc de Cartes a TV3, està basada en els preceptes de la cuina catalana i tot el que té relació amb la continència de la vella Quaresma i la bogeria i la luxúria. "Això es tradueix en el fet que fem plats tradicionals d'una manera molt estricta, però també descomponent-los per donar-los una volta i el nostre toc original", matisa Ribas.

Els peus de porc Ral d'Avinyó guisats / Foto: Un Delicioso Mundo

Només alguns dels plats que ens presenta en Josep Lluís Penadès són la benvinguda de pa, la coca de sardines de costellam, un taco de cigró menut amb pit de pollastre Rei del Galliner, una tonyina Balfegó amb romesco blanc i salsa remolada, uns peus de porc Ral d'Avinyó guisats, una sípia amb mandonguilles tradicional o el pastís de formatge de cabra cremós de La Frasera són alguns dels plats que podràs trobar a la carta de La Taverna del Ciri. 

El xef Marc Ribas s'amaga rere l'execució de la carta de La Taverna del Ciri / Foto: Un Delicioso Mundo

De territori, singular, divertida, sostenible, rigorosa, suculenta i delicada. Així es presenta La Taverna del Ciri de cara al públic, amb uns plats que són tot un reclam per al comensal fidel a la tradició catalana, però també amb la cara d'en Marc Ribas com a potent reclam. Endinsant-nos més en la carta, el famós xef revela que hi ha un parell de receptes amb tocs medievals, des del 1325 fins a l'actualitat, tota una oda a la cuina de Catalunya.

Una excel·lent tonyina Balfegó amb romesco blanc i salsa remolada / Foto: Un Delicioso Mundo

Les lletres 'p' i 't' són l'eslògan que defineix aquesta taverna de Terrassa: proximitat i temporada. Són les dues màximes de Marc Ribas. És un espai acollidor, però sense complexos, un racó on restaurar-te i cuidar-te. El Ciri és una declaració d’intencions i de compromís amb la cuina catalana i amb el territori. Acollint tot el consolidat i rebut al llarg dels segles fins avui. A la taverna s'hi fa una cuina inclusiva, amb l’objectiu d’alleugerir la tradició i adaptar-la als paladars més actuals i moderns. 

Un taco de cigró menut amb pit de pollastre Rei del Galliner / Foto: Un Delicioso Mundo

Cuina catalana amb transformacions més que sorprenents que deixaran bocabadats tots els comensals que es deixin apropar a la cuina de Marc Ribas a Terrassa. La Taverna del Ciri promet fer xalar tothom i reenamorar-se de la cuina del nostre país. Bon profit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!