Un restaurant que ha obert fa només 4 mesos i promet ser un temple de la gastronomia a la Costa Daurada. El passat mes de març es va inaugurar a Salou el restaurant [m]nudo, un projecte familiar liderat pels germans Maxi i Liberti Cuadrado. Aquest nou establiment ubicat al Passeig Miramar 6 de Salou, ja ha captat l'atenció de la Maite Escribà, més coneguda a les xarxes socials com @topcatalanrestaurants, qui ha visitat el local per conèixer de prop la seva proposta gastronòmica.
El restaurant [m]nudo, situat en una ubicació privilegiada, és el resultat de la passió i dedicació dels germans Cuadrado. El Maxi Cuadrado, que actua com a cap de cuina, compta amb una formació sòlida i una experiència notable en el món de la restauració. Va estudiar a l'Escola d'Hostaleria de Cambrils i ha treballat en alguns dels restaurants més prestigiosos tant en l'àmbit nacional com internacional.
El trajecte professional del Maxi és impressionant. Va començar amb pràctiques de cuina a Villa Retiro i va passar per la sala del restaurant d’alta cuina Casa Marcial abans de tornar a la cuina. També ha treballat a l'estrellat Nerua durant quatre mesos, a Culler de Pau a Galícia, a Ca l'Enric a la Vall de Bianya, i a Els Casals de Sagàs sota la direcció de l'Oriol Rovira. El Maxi ha cuinat a Etxebarri, un dels temples de la gastronomia, a Las Rejas amb el cèlebre cuiner Manolo de la Osa, a Coque a Madrid, a Reus al FC Restaurant amb Ferran Cerro (mà dreta de Sergi Arola), i a Blancafort.
El restaurant [m]nudo se centra en la qualitat del producte i el respecte per l'origen dels ingredients. El Maxi treballa estretament amb petits productors de tot Espanya per assegurar-se que els ingredients siguin de la màxima qualitat. Per exemple, compra les verdures a Valls d'un petit productor amb qui manté una relació directa per garantir que sempre tingui els brots més frescos i el que necessita en cada moment.
El local de [m]nudo, abans una simple caixa, ha estat transformat en un espai acollidor amb una decoració minimalista. Les taules, fetes amb fusta de castanyer, són obra del mateix Maxi, utilitzant fusta comprada a Ponferrada, d'on són originaris els seus pares. Aquesta atenció als detalls reflecteix la filosofia del restaurant: senzillesa, qualitat i personalització.
Durant la visita, és acollida amb una selecció dels plats que ofereix [m]nudo. Entre els destacats, tasta el sandvitx de sobrassada amb formatge de cabra i mel, una combinació que sorprèn per la seva intensitat i equilibri de sabors. La burrata amb anguila fumada és un altre plat que no deixa indiferent, oferint una fusió única de textures i gustos.
El paté de campanya amb envinagrats, el bonítol a la brasa amb verduretes i salsa d'envinagrats, i el jarret de vedella amb verduretes són altres plats que exemplifiquen la cuina de producte del restaurant. Finalment, les postres casolanes com el suflé de xocolata amb gelat artesà de cacauet o el gelat de vainilla amb mango i xocolata blanca van posar el punt final a una experiència gastronòmica completa i satisfactòria.
De [m]nudo, en destaca l'encertada combinació de tradició, qualitat i innovació que els germans Cuadrado i l'excel·lent traça a l'hora d'imprimir el seu projecte. [m]nudo es perfila com un nou referent gastronòmic a la Costa Daurada, on la passió per la cuina i el respecte pels productes locals són els pilars fonamentals.