A només 20 minuts de Barcelona, i enmig d’un polígon industrial, descobrim el restaurant i masia de Can Campanyà, datada del segle XVI. Un lloc que ens transporta a una altra època i ens ofereix un espai únic on desconnectar mentre gaudim de la millor cuina catalana. Fundat fa més de cinquanta anys per l’àvia Teresina, Can Campanyà és avui dia un referent de la cuina de proximitat i ecològica. Fins a Castellbisbal es desplaça la Maite Escribà, més coneguda com a @topcatalanrestaurants, per descobrir-nos aquest meravellós restaurant.

La Montserrat, en Marcel·lí, la Marta i en Lluís, hereus de la passió familiar, mantenen viu l’esperit d'aquest restaurant ubicat al Vallès Occidental amb plats que evoquen la cuina dels avis, elaborats amb productes de temporada i quilòmetre zero.

Restaurant Can Campanyà / Foto: TopCatalanRestaurants
Anxoves fetes a casa amb pa de vidre i tomàquet / Foto: TopCatalanRestaurants

Membre del col·lectiu Slow Food, Can Campanyà aposta per una carta basada en ingredients frescos i ecològics, amb una relació directa amb els productors locals. Aquesta filosofia es reflecteix en cada plat, on la senzillesa es transforma en excel·lència. “Les nostres arrels ens han fet viure la cuina amb molta intensitat, i cada dia, els plats que elaborem són resultat dels nostres coneixements i productes seleccionats, però sobretot dels nostres sentiments”, expliquen.

Restaurant Can Campanyà / Foto: TopCatalanRestaurants
L'arròs de civet de porc senglar amb rovellons / Foto: TopCatalanRestaurants

Durant la visita, la viatgera per Catalunya degusta una selecció de plats que il·lustren perfectament l’essència de Can Campanyà: unes anxoves fetes a casa amb pa de vidre i tomàquet, les croquetes de rostit de l’àvia Teresina, irresistiblement cremoses i el pop de roca napat i glacejat amb allioli sobre llit de patata.

Tradició i compromís amb el producte local i uns plats plens de sabors autèntics

Restaurant Can Campanyà / Foto: TopCatalanRestaurants
El plat amb el pop espaterrant / Foto: TopCatalanRestaurants

Continuem amb més contundència deliciosa com és el capipota, un clàssic de la cuina de xup-xup, o l'impressionant caneló de cérvol amb salsa aurora i reducció de demi-glace. El darrer plat, amb intensitat i molt sabor, és l'arròs de civet de porc senglar amb rovellons.

Restaurant Can Campanyà / Foto: TopCatalanRestaurants
El caneló de cérvol amb salsa aurora i reducció de demi-glace / Foto: TopCatalanRestaurants

De postres, les opcions casolanes destaquen per damunt de la resta. En primer lloc, el flam d’ou ecològic amb ratafia feta a casa, però tampoc podem deixar passar el mató de Pedralbes amb melmelada. Deliciós i artesanal la darrera pota del trident dolç format per un coulant d’avellanes amb crema de xocolata que es desfà a la boca amb delicadesa.

Restaurant Can Campanyà / Foto: TopCatalanRestaurants
El flam d'ou i, al fons, el mató de Pedralbes / Foto: TopCatalanRestaurants

Un espai per desconnectar i gaudir

Can Campanyà no només destaca per la seva cuina, sinó també pel seu entorn encantador. La masia, amb el seu jardí tranquil i acollidor, és un indret ideal per desconnectar del ritme frenètic i gaudir de moments de pau. Si busqueu un lloc on tradició i proximitat s’uneixen, Can Campanyà és la vostra parada obligada. Un restaurant que, amagat enmig d’un polígon industrial, es revela com un tresor gastronòmic per redescobrir la cuina catalana més autèntica.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!